3e elftal

Elftalfoto

Leiders

Speelschema

Wedstrijdverslag

Topscorers

Vaesrade 3 

Ons 3e elftal is vernieuwd.

Niet alleen met een groot aantal nieuwe spelers maar ook met een nieuw tenue, met dank aan de sponsoren:

Bovenste rij van links naar rechts: Elko Doven, Mounir Arreffag, Mitchell Vos, Rob Hiensch, Logan Westerhof, Levy Jacobs

Middelste rij van links naar rechts: Richard van Bakel (technische staf), John Noevers(trainer/coach) Joost van Dun, Etienne Wouters, Mark Urff, Kerhin Kamionka, Daniel van der Zwaag, Ildar Vleugels, Robert Wijnen (technische staf) 

Onderste rij van links naar rechts: Dave Clement, Kenny Konings, Glenn Ettema, Etienne Borrel, Gino Quaden, Giel Niesing, Koen van de Laar

Niet op de foto: Rik Hendrix en Nick L´Ortye

  • L. Jacobs: 06-28578666
  • K. Konings: 06-34221255
  • I Vleugels: 06-36114931

Speelschema Beker Competitie 2019/ 2020 (let op, hier kunnen altijd nog wijzigingen in komen)

Bekerwedstrijden:
01-09-2019   Vaesrade 3-FC Hoensbroek 3          3-3
08-09-2019   Minor 4-Vaesrade 3                          4-2 
15-09-2019   Vaesrade 3-Groene Ster 6               7-0

22-09-2019 Woander Forest 3 – Vaesrade 3 1-7

30-09-2019 Vaesrade 3 – Langeberg 5 7-2

07-10-2019 De Leeuw 5 – Vaesrade 3 2-7

13-10-2019 Vaesrade 3 – Alfa Sport 3 4-3

28-10-2019 Voerendaal 4 – Vaesrade 3 3-4

03-11-2019 Vaesrade 3 – Groene Ster 4 1-0

25-11-2019 Amstenrade 4 – Vaesrade 3 1-4

01-12-2019 Vaesrade 3 – Fc Hoensbroek 4 7-2

20-01-2020 Sv Brunssum 5 – Vaesrade 3 4-5

27-01-2020 Vaesrade 3 – Wijnandia 3 10-0

02-02-2020 Vaesrade 3 – Woander Forest 3 3-2

16-02-2020 Alfa Sport 3 – Vaesrade 3 2-2

09-03-2020 Vaesrade 3 – De Leeuw 5 4-1

 

Winstpartij na slechte start
Vandaag spelen we de thuiswedstrijd tegen de Leeuw 5. Een elftal dat we in de tweede competitieronde met 2-7 verslagen hebben. Destijds hadden ze versterking van twee spelers van het 1ste elftal maar waren ze alsnog geen partij voor ons. Helaas staat vandaag ook een beetje in het teken van het overlijden van de vader van onze topper Gino Quaden. Om zijn gedachte een beetje te verzetten is hij vandaag gewoon aanwezig en houden we een minuut stilte voordat we starten. Wij wensen Gino en zijn familie enorm veel sterke in deze moeilijke tijd.

Stiekem hoop je dan dat het de wedstrijd van Gino gaat worden, helaas is het tegenovergestelde de realiteit. Bij de eerste actie die Gino inzet valt hij opnieuw geblesseerd uit met een op het oog zware knieblessure. Dit betekent helaas een vroege wissel. Nick L’Ortye komt in de ploeg. De eerste 15 minuten zijn we zoekende en door het hoge druk zetten valt er zomaar een bal achter onze verdediging. Met een stiftje over Etienne Borrel heen scoort de Leeuw de 0-1. Dit is echter wel het signaal om een stapje extra te zetten. Gelukkig scoren we voor de rust. Als een voorzet van Kenny Konings gemist wordt door Etienne Wouters en Daniel van der Zwaag valt de bal toch binnen, mogelijk via een verdediger van de Leeuw. De goal kennen we echter gewoon toe aan Kenny. Hierna zijn de grootste kansen voor Nick L’Ortye. Als hij na een goede aanval de bal in de zestien ontvangt schuift hij de bal maar millimeters langs de tweede paal. Hierna krijgt Nick nog een kans om de bal erin te koppen. Helaas kopt hij over en gaan we rusten met een 1-1 tussenstand.

In de rust komt Dave Clement in de ploeg. Na een onwennig begin in de tweede helft zorgt Dave al snel met zijn voorzet voor de voorsprong. Mede geholpen door wat onhandig geklungel achterin bij de Leeuw valt de voorzet van Dave Clement binnen en staan we met 2-1 voor. Hierna geven we op een enkele voorzet na, die overigens allemaal een prooi zijn voor Etienne Borrel, niks weg. We staan goed en met het vertrouwen dat in de ploeg komt komen er ook veel kansen. Etienne Wouters schiet rond de 75ste minuut de bevrijdende 3-1 binnen door verwoestend uit te halen en de keeper bij de eerste paal te passeren. Als Elko Doven vervolgens besluit om een solo in te zetten omspeelt hij 6 spelers van de Leeuw en moet de laatste man van de Leeuw aan de noodrem trekken. De bal gaat op de stip en Elko gaat er zelf achter staan. In eerste instantie mist hij, maar in de rebound scoort hij toch de 4-1. Inmiddels zijn Giel Niesing en Joost van Dun in de ploeg gekomen en ze spelen beide heel verdienstelijk. De wedstrijd eindigt in een terechte 4-1 overwinning voor ons. Volgende week spelen we uit tegen Groene Ster en hopelijk kunnen we de lijn van deze wedstrijd dan doorzetten.

Naast het slechte nieuws was er vandaag ook goed nieuws wat wellicht niet door iedereen is opgemerkt. Onze topscorer Elko Doven heeft thuis ook raak geprikt en hij wordt vader. Wij feliciteren Elko namens het 3de en verwachten volgende week een rondje.

Opstelling: 1. Etienne Borrel 2. Glenn Ettema 3. Ildar Vleugels 13. Mark Urff 5. Levy Jacobs
7. Elko Doven 12. Rob Hiensch 11. Kenny Konings 8. Daniel van der Zwaag 10. Etienne Wouters
21. Gino Quaden
Invallers: Doelpunten
6. Giel Niesing 11. Kenny Konings 1x
19. Koen van der Laar 20. Dave Clement 1x
16. Joost van Dun 10. Etienne Wouters 1x
99. Nick L’Ortye 7. Elko Doven 1x
20. Dave Clement
Trainer: John Noevers Datum: 08-03-2020

 

Eerste puntverlies door zware weersomstandigheden
Deze zondag spelen we tegen Alfa Sport 3. Een elftal dat het ons in de eerste wedstrijd heel lastig heeft gemaakt. In de thuiswedstrijd bogen wij een 1-3 achterstond om in een 4-3 overwinning door een laat doelpunt van Gino Quaden. Die zondag hielden we de drie punten wel in Vaesrade. Vandaag zal echter het eerste puntverlies van dit seizoen opleveren. Een grote rol is hierbij weggelegd voor storm Dennis. Bij aankomst is iedereen namelijk verbaasd dat de wedstrijd niet is afgelast. De storm zal het deze zondag onmogelijk gaan maken om op een normale wijze te voetballen.

Vandaag starten we met Etienne Wouters, Daniel van der Zwaag en Kerhin Kamionka in de voorhoede. Het middenveld wordt gevormd door Rob Hiensch, Kenny Konings en Elko Doven. In de verdediging is Mark Urff weer terug nadat hij de vorige wedstrijd moest werken. Als we deze zondag starten merken we al binnen enkele seconden dat een normale pass geven al een hele opgave is met deze krachtige wind. Windvlagen komen iedere keer uit het niets opzetten om vervolgens weer even te verdwijnen. Door het komen en gaan van windvlagen vliegen ballen constant het veld uit. Een normale pass wordt door de wind zodanig meegeblazen dat ballen soms 100 meter verder eindigen op een ander bijveld. Hierdoor is het lastig om te voetballen en aangezien wij de meer voetballende ploeg zijn lijken wij hier meer last van te hebben dan Alfa Sport. Tevens lukt het ons niet om slimmer om te gaan met de wind dan Alfa Sport. Dit blijkt wel als Glenn Ettema een bal probeert binnen te houden die normaal gesproken makkelijk binnen te houden is. Door de harde wind kan Glenn de bal echter nog maar net binnenhouden en pikt de rechtsbuiten van Alfa Sport de bal op en kan hij simpel voorgeven. Omdat de hele verdediging uit positie is kan de spits van Alfa Sport vrij uithalen. In eerste instantie ranselt Etienne Borrel de bal nog knap uit zijn doel. De rebound is echter voor Alfa Sport en ze komen op 1-0. De eerste helft is vervolgens mede door de wind barslecht van onze kant. Op een enkel afstandsschot na komen we niet eens in de buurt van een doelpunt.

Na de frustrerende eerste helft worden we in de rust toegesproken door John Noevers. We zullen slimmer met de wind moeten omgaan. De tweede helft lijkt dat in eerste instantie niet te lukken. Vanaf deze kant spelen lijkt wel iets fijner aangezien je nu iets minder last hebt van de wind. Echter tot normaal voetbal komen we nog steeds niet. Als Glenn Ettema een bal wilt terug koppen op onze keeper Etienne Borrel pakt de wind de bal mee en hierdoor vertraagt de bal. De spits van Alfa Sport kan de bal oppikken en Etienne Borrel omspelen waarna hij simpel de 2-0 prikt. De wedstrijd lijkt gespeeld totdat Elko Doven een vrije trap droog langs de muur binnenschiet. Als Rob Hiensch vervolgens op aangeven van Kenny Konings een corner keihard binnen knikt komen we op 2-2 en is er nog een kwartier de tijd om de winst te behalen. Kansen voor Etienne Wouters en Rob Hiensch willen echter niet erin. Als bij een ongelukkig moment achterin de bal nog op de lat ploft via de spits van Alfa komen we nog goed weg. Een gelijkspel tegen een elftal dat we in normale omstandigheden moeten verslaan. Zonde en pijnlijk, echter veranderd het niks aan het feit dat we twee keer van NEC’92 moeten winnen om kampioen te worden.

Opstelling: 1. Etienne Borrel  2. Glenn Ettema  3. Ildar Vleugels  13. Mark Urff  5. Levy Jacobs
7. Elko Doven 12. Rob Hiensch  11. Kenny Konings  8. Daniel van der Zwaag 10. Etienne Wouters
9. Kerhin Kamionka

Invallers:                                                            Doelpunten
6. Giel Niesing                                                  7. Elko Doven 1x
14. Mounir Arreffag                                      12. Rob Hiensch 1x                        
16. Joost van Dun                                          
99. Nick L’Ortye                                              
Trainer: John Noevers                                                                                                                Datum: 16-02-2020

 

Moeizame tweede helft zorgt voor minimale winst
We spelen vandaag de thuiswedstrijd tegen Woander Forest 3. In onze eerste competitiewedstrijd versloegen we dit elftal met speels gemak. Als we vandaag de vorm van vorige week kunnen vasthouden moet het vandaag weer een relatief makkelijke middag worden. Afgelopen zondag hebben we laten zien dat we over een ploeg heen kunnen walsen. Het relatief hoog geklasseerde Wijnanda 3 werd met 10-0 verslagen en als we echt als een team spelen dan zijn er meerdere tegenstanders die we eigenlijk met dubbele cijfers kunnen verslaan. Wat vandaag echter bij ons duidelijk wordt is dat we vaak tegen ons zelf spelen en dat het hierdoor eigenlijk niet uitmaakt tegen welke tegenstander we spelen. Als we onderling teveel praten en foute keuzes maken ontstaan er irritaties die direct invloed hebben op ons spel. Tevens missen we deze zondag Etienne Wouters, die vorige week op linksbuiten liet zien dat hij een constante dreiging is voor de tegenstander, en onze belangrijke laatste man Mark Urff.  Daarom start vandaag Mounir Arreffag op linksbuiten en Giel Niesing vormt samen met Glenn Ettema het centrale duo achterin.

De start van de wedstrijd is eigenlijk nog best goed, we hebben constant balbezit en spelen op de helft van de tegenstander. Door Woander Forest onder druk te zetten proberen we hun opbouw te ontregelen. Hierdoor komen we al snel op een 1-0 voorsprong. Als Kenny Konings een verdediger zodanig onder druk zet dat hij de bal verspeelt kan Daniel van der Zwaag de bal langs de keeper tikken. Binnen een paar minuten staan we voor en lijkt er niks aan de hand. Toch merk je in het verloop van de eerste helft dat we teveel praten tegen elkaar. Helaas kiezen we vaak voor een te moeilijke optie. Mounir Arreffag komt twee keer vrij voor de keeper, maar hij heeft het vizier niet op scherp staan. Als er na een klein half uur spelen een enorme scrimmage ontstaat voor het doel van Woander Forest wordt Rob Hiensch tegen zijn knie aangetrapt. Met een ferme schreeuw gaat hij naar de grond. We krijgen een terechte strafschop. Een koud kunstje voor Elko Doven die de bal rustig door het midden trapt terwijl de keeper de hoek in duikt. Vlak voor rust komen we door een individuele actie van Elko Doven zelfs op 3-0. Hij kapt twee man uit en haalt vanaf de rand van de 16 verwoestend uit. We gaan rusten met een ruime voorsprong.

In de tweede helft komen Koen van der Laar en Dave Clement in de ploeg voor Mounir Arreffag en Levy Jacobs.  De start van de tweede helft is nog prima, echter worden we naar verloop van tijd veel te slordig en daardoor helpen we Woander Forest in het zadel. We creëren zelf heel weinig en als we al voor de goal komen, dan ronden we slap af. Als de lange spits van Woander Forest rond de 70ste minuut de 3-1 binnenkopt wordt het voetbal alleen nog maar slechter. Er ontstaat een bepaalde nervositeit en als vlak voor tijd Etienne Borrel op een zeldzaam foutje is te betrappen schiet de spits van Woander Forest de 3-2 binnen. Hierna creëren wij nog één kans als Gino Quaden alleen op doel afgaat, maar hij wordt onreglementair gestuit. We krijgen nog een vrije trap die helaas niks oplevert. Gelukkig wordt het hierna niet echt meer spannend en blijven de drie punten in Vaesrade, echter was het niet best vandaag en moeten we volgende week uit een ander vaatje tappen.

Opstelling: 1. Etienne Borrel  2.Glenn Ettema  3. Ildar Vleugels 6. Giel Niesing 5. Levy Jacobs
7. Elko Doven 11. Kenny Konings 12. Rob Hiensch  8. Daniel van der Zwaag 14. Mounir Arreffag
21. Gino Quaden

Invallers:                                            Doelpuntenmaker
9.Kerhin Kamionka                         7. Elko Doven 2x
15. Mitchell Vos                               8. Daniel van der Zwaag 1x                                        
16. Joost van Dun                          
17.Rik Hendrix                                 
19. Koen van der Laar                  
20. Dave Clement          
Trainer: John Noevers                                                                                                                Datum: 02-02-2020                                   

 

Galavoorstelling 
Na de zeer moeizame wedstrijd van afgelopen zondag en het pak slaag in de midweekse vriendschappelijke pot tegen het één klasse hoger acterende Schinveld 4 hebben we vandaag wat goed te maken. Gelukkig zijn we vrijwel compleet en starten we vandaag met een sterk elftal. We spelen tegen Wijnandia 3. Dit is op papier een lastige ploeg, aangezien ze in 9 wedstrijden pas één keer hebben verloren. We hebben naar aanleiding van de vorige wedstrijd Kenny Konings op het middenveld gezet waardoor Etienne Wouters als linksbuiten start. Een goede zet zal later blijken.

We starten vandaag voortvarend en laten het balletje het werk doen. De eerste tien minuten zijn even aftasten totdat Etienne Wouters een corner gaat trappen. Met zijn linkerbeen krult hij de bal ineens bij de tweede paal het doel in. De 1-0 is een feit en als niet veel later Etienne Wouters weer een corner neemt, besluit hij ditmaal de bal over de grond richting Elko Doven te spelen. Elko twijfelt niet en schiet de bal keihard in het doel. Halverwege de eerste helft leiden we met 2-0 en spelen we ook nog eens prima voetbal. Als Etienne vlak voor rust een goede loopactie inzet wordt hij in het strafschopgebied gevloerd. Met veel zelfvertrouwen legt hij zelf de bal op de stip en schiet hij de bal simpel in het doel. We gaan rusten met een verdiende 3-0 voorsprong. Enige smetje van de eerste helft is het opnieuw uitvallen van Gino Quaden die helaas blijft sukkelen met zijn knie. Rik Hendrix is zijn vervanger.

De tweede helft starten we vol zelfvertrouwen en Etienne Wouters is vandaag op dreef want Rob Hiensch kopt al snel de 4-0 binnen op aangeven van Etienne. Als Elko Doven hierna besluit om het “cornerkunstje” van Etienne even dunnetjes over te doen scoort ook hij direct uit een corner. Binnen het uur staan we met 5-0 voor. Hierna gaan we een aantal keer wisselen en komen Kerhin Kamionka, Dave Clement, Mitchell Vos, Giel Niesing en Joost van Dun in de ploeg. Deze wisselingen werken echter positief aangezien we blijven aanvallen en niks weggeven. Uit een mooie voorzet van Dave Clement kopt Rob dan ook zijn tweede van de middag binnen en staat het 6-0. Hierna geeft Wijnandia het een beetje op en kunnen we er makkelijk doorheen voetballen. Dit zorgt ervoor dat Mitchell Vos in geheel vrijstaande positie wordt aangespeeld door Kerhin en zijn eerste treffer kan noteren door prima binnen te schieten. We blijven echter hongerig om meer te scoren en ook Rik Hendrix kan zijn seizoenstotaal opkrikken naar 6 doelpunten door op aangeven van opnieuw Kerhin de 8-0 te maken. Mitchell Vos besluit dat één doelpunt niet genoeg is en tien minuten voor tijd schuift hij zelfs zijn tweede van de middag binnen en daarmee komen we op 9-0.  Het slotstuk is voor Rob en Elko die samen alleen op goal afgaan. Rob is echter niet zelfzuchtig en gunt de 10-0 aan Elko.
Een simpele overwinning die tot stand kwam door goed voetbal. Als we het balletje rond laten gaan, niet op elkaar schelden en de kansen afmaken kunnen we een heel aardig potje voetballen. Hopelijk houden we deze lijn vast en kunnen we moeizame zondagen zoals vorige week in de toekomst voorkomen.

Opstelling: 1. Etienne Borrel  2.Glenn Ettema  3. Ildar Vleugels 13. Mark Urff 5. Levy Jacobs
7. Elko Doven 11. Kenny Konings 12. Rob Hiensch  8. Daniel van der Zwaag 10. Etienne Wouters
21. Gino Quaden

Invallers:                                            Doelpuntenmaker
9.Kerhin Kamionka                         7. Elko Doven 3x
16. Joost van Dun                           12. Rob Hiensch 2x                                        
15. Mitchell Vos                               10. Etienne Wouters 2x
6. Giel Niesing                                  15. Mitchell Vos 2x
20. Dave Clement                           17. Rik Hendrix 1x
17. Rik Hendrix                                

Trainers: John Noevers en Wiel Notermans             Datum: 27-01-2020                                                                                 

 

Door het oog van de naald gekropen
Aan het einde van vorig jaar verzocht het 5de elftal van SV Brunssum ons om de wedstrijd te verplaatsen omdat ze te weinig spelers hadden. Daarom starten we de competitie vandaag met een inhaalwedstrijd uit bij SV Brunssum 5. Op papier een tegenstander die we met ruime cijfers moeten verslaan. In de praktijk zal vandaag echter blijken dat als we verkeerde keuzes maken, we tegen ieder team in de problemen kunnen komen. We missen vandaag Mark Urff i.v.m. andere verplichtingen en Rob Hiensch start ernaast omdat hij te laat is. Dit betekent dat Rik Hendrix zijn plek inneemt.

We starten deze zondag redelijk dramatisch en ondanks dat Elko Doven in de eerst 20 minuten de lat raakt en twee vrije trappen rond de 16 krijgt creëren we voetballend veel te weinig. Tevens zijn we slordig in de passing en brengen we onszelf hiermee in de problemen. Na een klein half uur volgt een inworp van Daniel van der Zwaag die naar Rik Hendrix wordt doorgekopt. Hij kan de bal van dichtbij intikken. De stand is 0-1 en ondanks het slechte voetbal zou dit het signaal moeten zijn om door te drukken. Echter krijgen we al snel de 1-1 om de oren als onze verdediging veel te simpel wordt afgetroefd. Als hierna SV Brunssum ook nog op een 2-1 voorsprong komt door een ongelukkig eigen doelpunt van Glenn Ettema gaan we rusten met het slechtst mogelijke scenario. Een achterstand tegen een elftal dat slechts 1 van de 9 wedstrijden heeft gewonnen. We worden toegesproken door John en Wiel in het kleedlokaal. In de tweede helft moeten we uit een ander vaatje tappen.

In de rust brengt SV Brunssum twee 1ste elftal spelers in de ploeg. Tot overmaat van ramp scoort SV Brunssum in het begin van de tweede helft ook nog de 3-1. Hierna wordt besloten om Ildar Vleugels en Levy Jacobs te wisselen en Rob Hiensch en Giel Niesing in te brengen. Deze wissels blijken goud waard want het spelbeeld lijkt te veranderen. We zetten meer druk en komen tot grote kansen. Als Kenny Konings een voorzet geeft kopt Daniel van der Zwaag de aansluitingstreffer binnen. We gaan nog meer druk zetten en het geloof komt terug. Als Gino Quaden vervolgens Elko Doven de bal op een presenteerblaadje aanlevert tikt Elko de 3-3 binnen. Op het moment dat de wedstrijd onze kant lijkt op te vallen scoort SV Brunssum onverwachts uit een counter de 4-3. Als vervolgens de spits van SV Brunssum de uitgelezen mogelijkheid op de 5-3 laat liggen door voor open doel de bal op de paal te schieten lijkt er nog een klein kansje aanwezig om gelijk te spelen. De sterk spelende Daniel van der Zwaag kopt dan ook vlak voor tijd de 4-4 binnen uit een corner van Elko Doven. We gaan nog één keer voor een offensief met nog ongeveer vijf minuten op de klok. We blijven druk zetten op SV Brunssum en als Elko de bal rond de 16 naar Gino Quaden speelt kan Gino op snelheid richting het doel af. Hij gaat echter in zijn aanname iets te ver naar buiten waardoor de kans moeilijker wordt. Toch raakt Gino de bal zodanig dat de bal via de vuisten van de keeper bij de tweede paal in de goal ploft. De derde keer dat Gino het winnende doelpunt maakt. Een waar goudhaantje, echter doen we het als team en ondanks het slechte spel laten we zien dat als we knokken de drie punten bijna altijd mee naar Vaesrade gaan.

Opstelling: 1. Etienne Borrel  2.Glenn Ettema  3. Ildar Vleugels 4. Logan Westerhof 5. Levy Jacobs
7. Elko Doven 10. Etienne Wouters  18. Rik Hendrix  8. Daniel van der Zwaag 11. Kenny Konings
21. Gino Quaden

Invallers:                                            Doelpuntenmaker
9.Kerhin Kamionka                         7. Elko Doven 1x
16. Joost van Dun                           8. Daniel van der Zwaag 2x        
14. Mounir Arreffag                       21. Gino Quaden 1x
15. Mitchell Vos                               18. Rik Hendrix 1x
6. Giel Niesing            
12. Rob Hiensch                            Trainers: John Noevers en Wiel Notermans             Datum: 19-01-2020                                                                                

Stand-in keeper scoort
Hedenochtend spelen we tegen de hekkensluiter FC Hoensbroek 4. Een elftal dat tot nu toe de nodige tegendoelpunten kreeg en nog niet één punt heeft gesprokkeld. Op voorhand dus een makkelijke tegenstander. We missen vandaag topscorer Gino Quaden en tevens is onze vaste keeper Etienne Borrel afwezig. Normaal gesproken een behoorlijke aderlating maar tegen deze tegenstander zal blijken dat dit niet uitmaakt. We kiezen vandaag dan ook voor Nick L’Ortye als doelverdediger en op de plek van Gino start Kerhin Kamionka weer in de basisopstelling. Een ander lichtpuntje is de terugkeer van Mounir Arreffag die een knieblessure opliep in de beker.

We starten de wedstrijd en merken al na enkele minuten dat FC Hoensbroek vandaag niet veel in te brengen heeft. We kunnen rustig de bal rondtikken en als we de bal dan inleveren hebben we hem alweer snel terug. We starten de eerste twintig minuten dan ook prima en als Kenny Konings de zestien ingaat schiet hij via de keeper raak. De vroege voorsprong is een feit. Slechts enkele minuten later krijgen we een penalty. Nick L’Ortye ziet zijn kans en steekt het hele veld over om een pingel te trappen als keeper. Waar iedereen een Panenka of een Rabona-trap verwacht kiest Nick toch voor de zakelijke manier en schuift hij de pingel linksonder in de hoek. Je merkt dat FC Hoensbroek terneergeslagen is en in de gehele eerst helft krijgen ze niet één kans. Ondertussen valt Ildar Vleugels geblesseerd uit. Vervelend voor Ildar maar dit geeft wel ruimte om Joost van Dun minuten te gunnen. Hij speelt dan ook een prima pot op de linksback positie. Rond de 30ste minuut ligt een speler van FC Hoensbroek op de grond en een aantal spelers van FC Hoensbroek stopt gewoon met voetballen terwijl de scheids niet fluit. Etienne Wouters is hierbij het meest oplettend. Hij pikt de bal op, loopt een paar meter en met een lekkere uithaal zet hij de 3-0 op het scorebord.

Met deze tussenstand en de geringe tegenstand zou je denken dat we tevreden zijn, echter merk je in de eerste helft dat we vaak foute keuzes maken waardoor het slechts 3-0 staat. In de rust brengen we Logan Westerhof en Rik Hendrix in de ploeg. Levy Jacobs en Daniel van der Zwaag blijven achter in de kleedkamer. Als de tweede helft start laat Kenny Konings eerst nog op aangeven van Elko Doven een enorme kans liggen. Binnen tien minuten scoren we echter 2 keer. Eerst gaat Rik Hendrix alleen op doel af en brengt hij de keeper zodanig aan het twijfelen dat de keeper al in de hoek ligt en hij bekeken kan afronden. Hierna krijgen we een vrije trap en Glenn Ettema eist hem op. Met een bekeken schuiver langs de muur scoort hij de 5-0. We brengen Giel Niesing, Mitchell Vos en Mounir Arreffag in de ploeg. Echter levert dit even wat chaos op en plots staat het 5-2. Twee onnodige tegendoelpunten en wat ergernis verder pakken we het weer op en knalt Elko Doven furieus de 6-2 binnen. Het slotakkoord is voor Rik Hendrix die met een afstandsschot de bal mooi in de kruising plaatst. We winnen met 7-2 en dit betekend door de afzegging van SV Brunssum volgende week meteen dat het winterstop is voor Vaesrade 3.

Opstelling: 1. Nick L’Ortye 2. Glenn Ettema 13. Mark Urff 4. Ildar Vleugels 5. Levy Jacobs
7. Elko Doven 12. Rob Hiensch 10. Etienne Wouters 8. Daniel van der Zwaag 11. Kenny Konings 9. Kerhin Kamionka

Invallers: Doelpunten
15. Mitchell Vos 7. Elko Doven 1x
16. Joost van Dun 2. Glenn Ettema 1x
18. Rik Hendrix 18. Rik Hendrix 2x
6. Giel Niesing 10. Etienne Wouters 1x
4. Logan Westerhof 1. Nick L’Ortye 1x
14. Mounir Arreffag 11. Kenny Konings 1x
Trainer: John Noevers Datum 01-12-2019

 

We hebben twee weken vrij gehad. Dit komt mede omdat afgelopen week de topper tegen NEC’92 werd afgelast. Gelukkig spelen we vandaag eindelijk weer. We voetballen een uitwedstrijd tegen het ervaren 4de elftal van Amstenrade. De wedstrijd start al om 09.45 en voor onze topscorer Gino Quaden is dat net iets te vroeg. Hij komt te laat en dat betekent dat we vandaag starten met Kerhin Kamionka, Daniel van der Zwaag en Kenny Konings in de voorhoede. Op het middenveld keert vaste waarde Rob Hiensch terug en de verdediging blijft ongewijzigd.

Als de wedstrijd begint zijn we nog wat onwennig en lijden we een aantal keer onnodig balverlies. Dit sluipt er de laatste wedstrijden vaker in waardoor we het onszelf moeilijk maken. Aan de bal is Amstenrade ook een vrij slimme ploeg waardoor we in het begin moeite hebben om de mensen op de goede plek te zetten. Amstenrade komt een paar keer in de buurt van ons doelgebied en ze dwingen wat corners af, maar echt gevaarlijk worden ze niet. Zelf creëren we ook niet veel kansen. Wel nemen we vaker het doel onder vuur van afstand. Zo schiet Elko Doven een aantal keer op de keeper en worden een aantal schoten van Mark Urff en Rob Hiensch onschadelijk gemaakt of ze verdwijnen naast het doel. Na een half uur voetballen is Etienne Wouters zeer dicht bij het openingsdoelpunt. Zijn bekeken schot vanaf de zijkant stuitert echter terug het veld in via de paal.
Niet veel later komen we alsnog op 0-1 als Etienne Wouters een goede voorzet geeft die door de verdediger van Amstenrade in eigen doel wordt gegleden. Dit is tevens de ruststand.
Als de tweede helft start ontstaat er een mooie combinatie langs de zijlijn die uiteindelijk bij Rob Hiensch terecht komt. Hij geeft een splijtende pass op Kenny Konings die vervolgens door de keeper wordt neergehaald. De scheidsrechter geeft een penalty en Elko Doven gaat achter de bal staan. Hij laat de keeper kansloos en zet de 0-2 op het scorebord. Niet veel later staat de verdediging niet goed opgesteld en kopt een speler van Amstenrade de bal door naar de spits. Hij rondt koelbloedig af en wipt de bal over de prima keepende Etienne Borrel heen. De spanning is echter maar van korte duur. Een aantal minuten later schiet Elko Doven voor de zoveelste keer op doel en dit keer stompt de keeper de bal voor de voeten van Daniel van der Zwaag. Hij twijfelt niet en met een slidende beweging scoort hij de beslissende 1-3. Het verzet van Amstenrade is gebroken en ze worden hierna niet meer gevaarlijk. Dit komt mede door een goed spelende Ildar Vleugels die de rechtsbuiten van Amstenrade de gehele wedstrijd onschadelijk maakt. Aan onze kant volgen er wel nog kansen. Zo komen Kerhin Kamionka en Gino Quaden nog in kansrijke positie om te scoren, echter gaan deze kansen er niet in. Helaas lijkt Gino zich ook nog eens vervelend te blesseren aan zijn knie bij één van deze kansen. De enige die nog weet te scoren is Rik Hendrix, hij krijgt de bal op een presenteerblaadje van Mark Urff en schuift prima de 1-4 binnen. Hiermee staat de eindstand op het bord en kunnen de 3 punten mee naar Vaesrade.

Opstelling: 1. Etienne Borrel 2. Glenn Ettema 13. Mark Urff 4. Ildar Vleugels 5. Levy Jacobs
7. Elko Doven 12. Rob Hiensch 10. Etienne Wouters 8. Daniel van der Zwaag 11. Kenny Konings
9. Kerhin Kamionka
Invallers: Doelpunten
21. Gino Quaden 11. Etienne Wouters 1x
15. Mitchell Vos 7. Elko Doven 1x
16. Joost van Dun 8. Daniel van der Zwaag 1x
18. Rik Hendrix 18. Rik Hendrix 1x
19. Koen van der Laar
4. Logan Westerhof
Trainers: John Noevers en Wiel Notermans Datum: 24-11-2019

 

Laat doelpunt zorgt voor maximaal scorebehoud!!

Deze zondag treffen we opnieuw een elftal dat nog geen puntverlies heeft geleden. Het 4de elftal van Groene Ster heeft mede door afzeggingen van tegenstanders pas drie wedstrijden gespeeld. Deze wedstrijden hebben ze echter wel allemaal gewonnen. Een zware tegenstander met jonge gasten.

Vandaag is ook eindelijk de dag dat Mark Urff weer speelgerechtigd is na zijn schorsing die hij vorig jaar opliep bij het 2de elftal. Helaas missen we vandaag ook twee vaste basisspelers. Rob Hiensch is verhinderd en Kenny Konings heeft nog teveel last van zijn hamstring. We starten daarom vandaag met Koen van der Laar op linksbuiten en Ildar Vleugels op het middenveld. Als de wedstrijd start tikken we de bal rustig rond en spelen we de eerste twintig minuten goed. We komen niet echt tot hele grote kansen maar via Gino Quaden aan de rechterkant zorgen we constant voor dreiging. Als Groene Ster de bal heeft hanteren ze alleen maar de lange bal. Dit komt mede door de keeper van Groene Ster die een uitstekende lange trap in zijn voeten heeft. Al het gevaar door de lucht wordt echter vakkundig weggewerkt door ons lange centrale duo Glenn Ettema en Mark Urff.

Halverwege de eerste helft krijgen we vlak achter elkaar twee goede kansen. Eerst rent Gino Quaden zijn directe tegenstander voorbij om vervolgens op de keeper te schieten. Hierna komt Elko Doven los van zijn tegenstander en dribbelt hij twee man voorbij om hierna via de zijkant alleen voor de goal uit te komen. De keeper van Groene Ster verkleint zijn doel zodanig dat hij kan voorkomen dat Elko de 1-0 op het bord zet. We geven weinig weg en Groene Ster krijgt wel een aantal mogelijkheden maar ze testen Etienne Borrel in de eerste helft nog niet echt. Vlak voor rust krijgen we de grootste kans als Koen van der Laar de bal van Etienne Wouters in de zestien ontvangt. Hij trapt de bal hard op doel maar wederom laat de keeper van Groene Ster zijn klasse zien en pareert hij dit schot. We gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft komt Kerhin Kamionka erin voor de moegestreden Koen van der Laar. Na enkele minuten krijgt Kerhin een schotkans en bij zijn eerste balcontact raakt hij de paal. Even later krijgt hij opnieuw een mogelijkheid uit een corner. Hij trapt van dichtbij op doel maar wederom zit de keeper van Groene Ster er met een hand bij. In de tegenaanval komt de grootste kans voor Groene Ster. Ook zij raken echter het houtwerk. De wedstrijd golft op en neer en een deel van ons team is al aan het juichen als Gino Quaden de bal keihard voorgeeft op Daniel van der Zwaag. De bal rolt echter niet in het doel, maar voorbij het doel. We geven niet op en blijven knokken voor elkaar. Als Elko Doven vijf minuten voor tijd twee tegenstanders te kijk zet speelt hij een lange bal op Daniel van der Zwaag. De bal wordt door Daniel panklaar neergelegd voor Gino Quaden die dit keer koel blijft en de 1-0 op het scorebord zet. De 3 punten zijn binnen en Gino is wederom het goudhaantje. Het was vandaag echter een overwinning van het collectief en daar kunnen we trots op zijn.

Opstelling: 1. Etienne Borrel 2. Glenn Ettema 13. Mark Urff 5. Levy Jacobs 3. Ildar Vleugels
7. Elko Doven 10. Etienne Wouters 8. Daniel van der Zwaag 19. Koen van der Laar
21. Gino Quaden
Invallers: Doelpunten
6. Giel Niesing 21. Gino Quaden 1x
15. Mitchell Vos
16. Joost van Dun
9. Kerhin Kamionka

Trainers: John Noevers en Wiel Notermans Datum: 03-11-2019

 

100% score blijft intact
Deze week spelen we tegen het ongeslagen Voerendaal 4. Op papier een geduchte tegenstander omdat Voerendaal tot nu toe geen puntverlies heeft geleden. Na de goede training van Wiel en John van afgelopen donderdag is Kenny Konings helaas afgehaakt voor de wedstrijd tegen Voerendaal. Een hamstringblessure gooit voor hem roet in het eten. Dat betekent dat Kerhin Kamionka weer voor het eerst in de basis start na zijn ongelukkige blessure in de eerste bekerwedstrijd.

We starten vandaag weer voortvarend en zoals gewoonlijk scoren we uit de eerste aanval. Etienne Wouters krijgt de bal aan de zijkant van het veld als hij besluit om de bal voor te geven op Daniel van der Zwaag. Als Daniel goed voor zijn man komt en de bal kopt, ziet de keeper er niet al te best uit en hebben we de vroege voorsprong te pakken. Tijdens de eerste helft spelen we echter redelijk slordig. We zijn vooral onzuiver in de passing en dit zorgt ervoor dat we Voerendaal soms kansen in de schoot werpen. Gelukkig gaat Voerendaal hier onzorgvuldig mee om en tevens redt Etienne Borrel ons een aantal keer goed. Zelf komen we na een dik half uur op een 0-2 voorsprong. Als Rob Hiensch de bal ontvangt van Levy Jacobs op de rand van de zestien twijfelt hij niet. Met een droge knal schiet hij koelbloedig raak in de linkerhoek. We gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

Als de tweede helft start scoren we weer binnen 10 minuten en lijkt er niks aan de hand. Kerhin Kamionka schiet op doel vanuit een onmogelijke hoek. De bal raakt eerst de lat en springt erna weer uit het doel. Gelukkig staat Daniel van der Zwaag weer op de goede plek. Hij kan de 0-3 simpel binnentikken. Hiermee lijkt de wedstrijd gespeeld, maar niets blijkt minder waar. We blijven namelijk erg slordig spelen en tegelijkertijd wordt er volop gewisseld wat ook niet echt bevorderlijk is voor de kwaliteit van het voetbal. In de 60ste minuut speelt Giel Niesing de bal te kort terug op Etienne Borrel en kan de spits van Voerendaal de bal gemakkelijk binnen schieten. Hierna ontstaat er wat chaos en tot overmaat van ramp scoort Voerendaal ook nog eens de aansluitingstreffer. Als de verdediging verkeerd staat opgesteld kan de aanvaller van Voerendaal makkelijk raak schieten en staat het 2-3.

In een tegenaanval van ons wordt Rob Hiensch in het strafschopgebied neergehaald en gaat hij gretig naar de grond. De scheids wijst naar de stip en Elko Doven neemt zijn verantwoordelijkheid. Nadat hij in de vorige wedstrijd nog een penalty had gemist laat hij vandaag weer zijn klasse zien door er achter te gaan staan en kalm de 2-4 binnen te schieten. Hierna keert echter nog steeds de rust niet terug in de ploeg en nadat Ildar Vleugels vakkundig een gevaarlijke aanval er uithaalt krijgt Voerendaal terecht een vrije trap. Bij deze vrije trap lijkt de muur niet helemaal goed te staan en daardoor kan de middenvelder van Voerendaal de bal makkelijk linksonder in de hoek schieten. Hierna volgt nog een klein offensief en één kopkans voor Voerendaal. Gelukkig valt deze niet binnen en kunnen de drie punten mee naar Vaesrade.
Opstelling: 1. Etienne Borrel 2. Glenn Ettema 3. Ildar Vleugels 5. Levy Jacobs 6. Giel Niesing
7. Elko Doven 12. Rob Hiensch 10. Etienne Wouters 8. Daniel van der Zwaag 9. Kerhin Kamionka
21. Gino Quaden
Invallers: Doelpunten
20. Dave Clement 8. Daniel van der Zwaag 2x
15. Mitchell Vos 12. Rob Hiensch 1x
16. Joost van Dun 7. Elko Doven 1x
18. Rik Hendrix
99. Wiel Notermans

Trainers: John Noevers en Wiel Notermans Datum: 27-10-2019

Zwakke pot zorgt bijna voor puntverlies
We voetballen deze zondag de vierde competitiewedstrijd van het seizoen tegen Alfa Sport. Deze week spelen concurrenten Voerendaal 4 en NEC’92 2 geen wedstrijd. Dit betekent automatisch dat we bij winst de koppositie overnemen van NEC’92. De eerste drie wedstrijden werden allen gewonnen met ruime cijfers en dat schept hoge verwachtingen. Deze zondag zal het echter stroever verlopen dan de afgelopen weken.

We starten in dezelfde opstelling als vorige week en die vastigheid is wel fijn. Tot nu toe hoeven we sinds de competitiestart slechts op een enkele positie te schuiven en hierdoor creëer je wel bepaalde automatismen binnen de ploeg. De start van de wedstrijd is hoopgevend en binnen 10 minuten staan we met 1-0 voor. Kenny Konings krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied en als hij zijn directe tegenstander voorbij speelt schiet hij koelbloedig raak in de lange hoek. Hierna kakken we een beetje in en spelen we te slap. Ondanks het slappe voetbal creëren we zeker drie 100% kansen maar helaas zijn deze niet besteed aan Daniel van der Zwaag en Etienne Wouters. Tevens wordt onze snelle rechtsbuiten Gino Quaden de eerste helft goed aan banden gelegd door de linksback van Alfa Sport. We gaan de rust in met slechts een 1-0 voorsprong.

Als de tweede helft start hebben we in de rust met elkaar afgesproken om een stapje extra te zetten voor elkaar. Als vervolgens Alfa Sport binnen een kwartier twee keer scoort uit een counter staan we plots met 1-2 achter. Een nieuwe situatie die we in de competitie nog niet hebben meegemaakt. De spanning is merkbaar en we schelden veel op elkaar. We blijven constant aanvallen en door de hoge druk op het doel van Alfa wordt Kenny neergetrapt in het strafschopgebied. Mede door protesten krijgt een speler van Alfa Sport rood en lijken we weer op rozen te zitten. Elko Doven gaat achter deze pingel staan en waar dit normaal een koud kunstje is voor Elko mist hij vandaag. Dit komt ook mede door de goede keeper van Alfa Sport die vandaag minimaal drie zekere doelpunten voorkomt.

Als nota bene uit de tegenaanval van de gemiste pingel door een overtreding van Glenn Ettema de bal aan de andere kant op de stip gaat staan we voor een rampscenario. Etienne Borrel ranselt de penalty uit zijn doel maar in de rebound scoort Alfa Sport alsnog de 1-3. Dit is het teken dat we vol ten aanval moeten trekken. Er zijn nog maar 25 minuten te spelen en puntverlies dreigt. Gelukkig kopt Glenn Ettema al vrij snel de aansluitingstreffer binnen uit een corner. Als Gino Quaden het hierna weer op zijn heupen krijgt draaien we de wedstrijd nog om. Eerst scoort hij de gelijkmaker uit een actie van de zijkant. Hierna bestormen we het doel van Alfa Sport en als de wedstrijd in een gelijkspel dreigt te eindigen schiet Gino met een droge knal van een meter of 20 de winnende binnen. Een explosie van vreugde is het gevolg en hierdoor behouden we de maximale score. We nemen plek 1 over en zullen in de komende weken zien of we deze plek ook waard zijn.

Opstelling: 1. Etienne Borrel  2. Glenn Ettema  3. Ildar Vleugels  5. Levy Jacobs 6. Giel Niesing
7. Elko Doven 12. Rob Hiensch  10. Etienne Wouters  8. Daniel van der Zwaag 11. Kenny Konings
21. Gino Quaden

Invallers:                                                         Doelpunten
9. Kerhin Kamionka                                      21. Gino Quaden 2x
15. Mitchell Vos                                            11. Kenny Konings 1x
16. Joost van Dun                                          2. Glenn Ettema 1x
18. Rik Hendrix
99. Nick L’Ortye                                           

Trainers: John Noevers en Wiel Notermans                                                                    Datum: 14-10-2019

Derde winstpartij op rij
Op deze regenachtige zondag spelen we een uitwedstrijd tegen het 5de elftal van de Leeuw. De derde wedstrijd van het seizoen. Nadat we de eerste twee wedstrijden overtuigend in winst hebben omgezet zijn de verwachtingen vandaag hooggespannen. Met succescoach John Noevers aan het roer gaan we voor de drie punten.

We spelen vandaag in dezelfde opstelling als vorige week. Alleen Logan Westerhof is vandaag afwezig waardoor Giel Niesing in de basis speelt als laatste man. Ildar Vleugels schuift hierdoor naar de back positie. Als de wedstrijd start zien we tot onze verbazing dat 1ste elftal speler Jeffrey Geurts meespeelt bij de Leeuw. Hij zou echter de gehele wedstrijd onschadelijk worden gemaakt door Etienne Wouters, Ildar Vleugels en Glenn Ettema.

We starten weer voortvarend met twee snelle doelpunten. We lijken hier patent op te hebben. De vroege voorsprong van twee doelpunten is dan ook weer binnen 20 minuten een feit. Als Gino Quaden weer begint aan een van zijn rushes bezorgt hij de bal bij Kenny Konings die de bal koelbloedig rechtsonder in de hoek schiet. Als niet veel later Daniel van der Zwaag een voorzet van Gino binnen knikt staan we met 0-2 voor. Ondertussen krijgt de Leeuw ook genoeg kansen en testen ze het houtwerk een aantal keer. We komen dus goed weg en als een speler van de Leeuw een voorzet van Gino achter zijn eigen doelman schiet staan we enigszins geflatteerd op een 0-3 voorsprong. Als we even later onoplettend zijn bij een aanval van de Leeuw scoren ze de verdiende 1-3. We zijn meteen weer wakker en als we een aanval opstarten vanuit Etienne Borrel staat Elko Doven binnen vier passes alleen voor de keeper en scoort hij met een bekeken schot de 1-4. We gaan rusten met een ruime voorsprong, maar over geluk hebben we tot nu toe niet te klagen.

Des te meer reden om de tweede helft er weer vol voor te gaan. We starten echter niet zo heel goed. Je merkt gelukkig wel dat we voor elkaar knokken als het voetbal even wat minder gaat. Toch krijgen we een tegendoelpunt. Uit een hoekschop kopt de Leeuw de 2-4 binnen. Hierna besluit Gino Quaden dat het mooi geweest is met de spanning. Hij start de brommer vanaf eigen helft en rent met de bal aan de voet over 50 meter iedereen voorbij om vervolgens heel koeltjes de 2-5 binnen te schieten. In een volgende aanval bezorgt Gino de bal bij Elko Doven die de 2-6 binnentikt. Kerhin Kamionka is inmiddels in de ploeg gekomen en hij houdt zijn traditie van vorige week in ere. Hij scoort na een assist van de sterk spelende Rob Hiensch wederom bij zijn eerste balcontact. De stand komt hiermee op 2-7 en als de wedstrijd al lang en breed gespeeld is maakt de Leeuw de 3-7. Dit doelpunt is echter puur voor de statistieken. De drie punten kunnen mee naar Vaesrade en stiekem zijn wij al naar de stand aan het kijken. De eerste conclusie die we kunnen trekken is dat NEC’92 2 en Voerendaal 4 op papier de grootste concurrenten zijn en dat wij sterk genoeg zijn om van eigen kracht uit te gaan.

Opstelling: 1. Etienne Borrel 2. Glenn Ettema 3. Ildar Vleugels 5. Levy Jacobs 6. Giel Niesing
7. Elko Doven 12. Rob Hiensch 10. Etienne Wouters 8. Daniel van der Zwaag 11. Kenny Konings
21. Gino Quaden

Invallers: Doelpunten
9. Kerhin Kamionka 21. Gino Quaden 2x
16. Joost van Dun 7. Elko Doven 2x
17. Rik Hendrix 8. Daniel van der Zwaag 1x
20. Dave Clement 9. Kerhin Kamionka 1x
99. Nick L’Ortye 11. Kenny Konings 1x

Trainer: John Noevers Datum: 07-10-2019

 

Vroege voorsprong leidt tot grote overwinning:

Deze zondag worden we op de foto gezet in onze nieuwe tenues. We willen nogmaals al onze sponsoren bedanken: L’Ortye Tuin-Deco-Bouw, Starwash Carwash en tassensponsor Auto Allerts. Ondanks het grauwe weer begint het zonnetje te schijnen op het moment dat wij op de foto gaan. Dat kan geen toeval zijn, misschien is dit wel een voorteken voor de wedstrijd van deze zondag.

Vandaag starten we in dezelfde opstelling als vorige week; op één wijziging na. Onze aanvoerder Glenn Ettema is vandaag weer beschikbaar nadat hij 2 weken geblesseerd was aan zijn rug. Tevens is Kerhin Kamionka vandaag weer voor het eerst fit na zijn enkelblessure. Hij start vandaag wel nog even op de bank. Onze ziekenboeg loopt langzaam leeg en alleen Mounir Arreffag is nog geblesseerd.

We starten vandaag weer flitsend en staan binnen het kwartier met 2-0 voor. Gino Quaden heeft vandaag niet lang nodig om de score te openen. Hij schuift de bal linksonder in de hoek. Hierna trapt Etienne Wouters een corner die Kenny Konings feilloos binnen knikt bij de eerste paal. We staan met 2-0 voor, maar je merkt dat het vandaag nog niet zo soepel loopt als de afgelopen twee wedstrijden. Langeberg laat zich niet van de wijs brengen en op sommige momenten hebben wij het moeilijk. Dit zorgt ervoor dat Langeberg terecht de aansluitingstreffer scoort. Na een mooie combinatie komt een middenvelder van Langeberg alleen voor onze goal uit. Etienne Borrel probeert in een uiterste poging de bal uit zijn doel te ranselen maar helaas valt de bal toch binnen. Hierna redt Etienne ons als de spits van Langeberg alleen op goal afgaat. In de één-op-één situatie houdt hij ons op de been.
We staan even onder druk maar we krijgen een penalty op het juiste moment. Daniel van der Zwaag wordt neergetrapt in het strafschopgebied en Elko Doven gaat achter de bal staan. Via de onderkant van de lat schiet hij de bal binnen. We gaan rusten met een 3-1 voorsprong, maar de eerste helft is niet om over naar huis te schrijven. In de rust komen Dave Clement en Kerhin Kamionka in de ploeg.

Kerhin laat in de tweede helft meteen zien wat zijn kwaliteit is. Na een crosspaas van Etienne Wouters neemt Kerhin bij zijn eerste balcontact de bal op de slof en scoort hij vanaf de rand van het strafschopgebied de 4-1. De wedstrijd lijkt hiermee gespeeld maar enkele minuten later scoort Langeberg de 4-2 door een mooi schot in de kruising. Gelukkig blijkt de corner weer een goed wapen van ons. Als Etienne Wouters de bal weer mooi de zestien indraait kopt Glenn Ettema de bal diagonaal in het doel. De 5-2 is een feit en de wedstrijd is nu definitief gespeeld. Dit komt mede doordat Etienne Borrel nog een poging van Langeberg op katachtige wijze uit de kruising tikt. Als Gino Quaden vervolgens besluit om zijn doelpuntengemiddelde op te krikken komen we dankzij zijn rushes op 6-2 en uiteindelijk zelfs 7-2. Een goede tweede competitiewedstrijd met een lastige tegenstander waarbij ondanks de uitslag genoeg zaken zijn te verbeteren.

Opstelling: 1. Etienne Borrel 2. Glenn Ettema 3. Ildar Vleugels 4. Logan Westerhof 5. Levy Jacobs
7. Elko Doven 12. Rob Hiensch 10. Etienne Wouters 8. Daniel van der Zwaag 11. Kenny Konings
21. Gino Quaden
Invallers: Doelpunten
15. Mitchell Vos 21. Gino Quaden 3x
16. Joost van Dun 9. Kerhin Kamionka 1x
6. Giel Niesing 7. Elko Doven 1x
19. Koen van de Laar 11. Kenny Konings 1x
20. Dave Clement 2. Glenn Ettema 1x
9. Kerhin Kamionka
Trainer: John Noevers Datum: 29-09-2019

 

Goede competitiestart voor Vaesrade 3

 

Nadat we vorige week in de laatste bekerwedstrijd vertrouwen hebben getankt met de 0-7 overwinning uit bij Groene Ster starten we vandaag aan de eerste competitiewedstrijd. We spelen onze eerste wedstrijd uit tegen het 3de elftal van fusieclub Woander Forest. Het gaat nu dus echt om de punten. Helaas missen we onze aanvoerders Glenn Ettema (geblesseerd aan de rug) en Mark Urff (schorsing). Tevens hebben we nog een aantal blessures en spelers die op vakantie zijn.

Ondanks de afwezigen starten we in een sterke opstelling. De voorhoede van vorige week is intact gebleven met Daniel van der Zwaag in de spits en Kenny Konings en Gino Quaden op de flanken.
Etienne Wouters is weer terug van zijn vakantie en daarom speelt hij op de nummer 10 positie met de ondersteuning van onze twee sterke centrale middenvelders Elko Doven en Rob Hiensch. Hierdoor start Ildar Vleugels een linie naar achter ten opzichte van vorige week en tevens draagt hij vandaag de aanvoerdersband.  De verdediging wordt gecomplementeerd door Bjarne Bindels, Logan Westerhof en Levy Jacobs. Uiteraard staat onze vaste keeper Etienne Borrel vandaag weer op doel.

De eerste paar minuten starten we voorzichtig en je merkt dat beide ploegen een beetje onwennig zijn. Dit gaat aan onze kant echter snel veranderen. Als we de bal steeds beter gaan rond tikken krijgt Rob Hiensch de bal rond de 16 aangespeeld. Hij aarzelt niet en met het eerste schot op doel staan we binnen 10 minuten met 0-1 voor. Als in de hier opvolgende aanval de bal na een klutsvoorzet bij Etienne Wouters terecht komt scoort hij de 0-2 met zijn chocoladebeen. Binnen het kwartier staan we met 0-2 voor en je merkt dat dit goed is voor het vertrouwen. Woander Forest wordt eigenlijk de gehele eerste helft overlopen en na een goede rush van Gino Quaden speelt hij Elko Doven aan, die de bal linksonder in de hoek schiet. De stand is 0-3 binnen het half uur en we wisselen Etienne voor Giel Niesing. Giel is met een voor-assist meteen betrokken bij de mooiste aanval van de wedstrijd. Als de opbouw vanuit Etienne Borrel start zijn we binnen 6 a 7 passes aan de overkant en kan Daniel van der Zwaag de bal letterlijk over de lijn lopen. Bij rust is de stand 0-4.

We besluiten dan ook in de tweede helft onze wisselspelers speeltijd te gunnen. Joost van Dun, Mitchell Vos en Nick L’Ortye worden tijdens de rust ingebracht. We starten de tweede helft een beetje slap en de organisatie is niet meer wat het moet zijn. Dit hersteld zich echter weer als Rob Hiensch wordt ingebracht waardoor het middenveld weer in balans is. Nadat Gino Quaden een aanval opzet samen met Giel Niesing komt Gino alleen voor de goal en met een mooi lobje scoort hij de 0-5. Hierna zijn we even onoplettend en scoort Woander Forest de 1-5 uit een corner. De wedstrijd is echter al lang en breed gespeeld als Etienne Wouters voor het slotakkoord zorgt. Als Gino hem de bal simpel breed legt tikt hij de 1-6 binnen. Al met al een erg goede competitiestart waarop we verder kunnen borduren en waarin het voetbal in de eerste helft erg goed was.

Opstelling: 1. Etienne Borrel  3. Ildar Vleugels 4. Logan Westerhof 5. Levy Jacobs 18. Bjarne Bindels
12. Rob Hiensch 7. Elko Doven 10. Etienne Wouters 11. Kenny Konings  8. Daniel van der Zwaag 9. Gino Quaden               

Invallers:                                                         Doelpunten
6. Giel Niesing                                               12. Rob Hiensch 1x
15. Mitchell Vos                                            7. Elko Doven 1x
16. Joost van Dun                                         8. Daniel van der Zwaag 1x
99. Nick L’Ortye                                            9. Gino Quaden 1x
                                                                         10. Etienne Wouters 2x
Trainer: John Noevers                                                                                                           Datum: 22-09-2019

7-klapper voor Voasje 3

Vandaag spelen we onze 3de en laatste bekerwedstrijd. Door het verlies tegen Minor vorige week zondag zijn we uitgespeeld in de beker en kunnen we maximaal tweede worden in de poule. De tegenstander van vandaag is Groene Ster 6. We spelen vandaag op echt gras en dat voelt voor de verandering weer eens heel lekker aan. Voor het eerst dit seizoen is Kenny Konings weer fit genoeg om te spelen en tevens voegt Gino Quaden zich vandaag bij ons als rechtsbuiten. Daartegenover staat dat we nog een aantal vaste krachten missen door blessures of vakanties. Etienne Wouters is op huwelijksreis en namens het 3de feliciteren wij hem nog met zijn trouwdag.

We hebben vandaag een selectie van 14 man, echter is de basisopstelling vandaag op papier erg sterk. Op het middenveld spelen Ildar Vleugels, Elko Doven en Rob Hiensch voor het eerst samen en dat loopt lekker. Voorin starten we met Kenny Konings en Gino Quaden op de flanken en Daniel van der Zwaag in de spits. De wedstrijd start voortvarend en we tikken Groene Ster eigenlijk vanaf het eerste moment helemaal dol. Na 10 minuten wordt de razendsnelle Gino Quaden diep gestuurd en hij behoudt het overzicht door de bal naar Daniel van der Zwaag te spelen die de bal 1 op 1 met de keeper koelbloedig afrond. Nog geen 5 minuten later scoort Kenny Konings bij zijn comeback de 2-0 op aangeven van Daniel. We zitten op rozen en je merkt dat Groene Ster geïrriteerd raakt. Als vervolgens Elko Doven het hele veld oversteekt kan Gino op aangeven van Elko simpel de 3-0 binnentikken. Na een combinatie tussen Kenny en Daniel legt laatstgenoemde de bal terug naar Gino en die scoort de mooiste van de middag. Met een afstandsschot van een meter of 20 deponeert Gino Quaden de bal prachtig in de kruising. Een doelpunt om in te lijsten.

Met het sterke middenveld, de rust in de verdediging en de mooie combinaties in de voorhoede ontstaat er bij Groene Ster nogal wat frustratie. Ze uitten dit eerst door de scheidsrechter constant te belagen en uit te schelden. Hierna besluit de back van Groene Ster om vlak voor rust een gestoorde actie uit te voeren en Elko Doven (nadat Elko hem voor de zoveelste keer voorbij speelt alsof hij er niet staat) keihard neer te trappen met een low-kick waar de honden geen brood van lusten. Na wat commotie ontvangt deze speler een meer dan terechte rode kaart.

De tweede helft spelen we dus met een man meer en kunnen we freewheelend Groene Ster een pak slaag geven. In de tweede helft zijn de ruimtes groot en kunnen we zelfs met de handrem erop uitlopen naar een grote score. Als Elko diep rent op een lange bal van Levy Jacobs omspeelt hij simpel de keeper en komen we op 5-0. Groene Ster krijgt de gehele wedstrijd niet één kans en dat is mede te danken aan de goed spelende Joost van Dun en Bjarne Bindels. Met Mark Urff als slot op de deur wordt Etienne Borrel de gehele wedstrijd niet getest. We lopen hierna uit tot 6-0 als Kenny Konings met een mooie steekpass Daniel van der Zwaag alleen voor de goal zet. Als kers op de taart scoort de sterk spelende Rob Hiensch ook nog de 7-0. We kunnen vandaag meer dan tevreden zijn en met goede hoop starten we volgende week de competitie.

Opstelling: 1. Etienne Borrel  13. Mark Urff  17. Rik Hendrix 18. Bjarne Bindels 5. Levy Jacobs
12. Rob Hiensch 7. Elko Doven 3. Ildar Vleugels 11. Kenny Konings  8. Daniel van der Zwaag 9. Gino Quaden                  

Invallers:                                                         Doelpunten
15. Mitchell Vos                                            9. Gino Quaden 2x
16. Joost van Dun                                          8. Daniel van der Zwaag 2x                       
17. Rob Waanders                                        11. Kenny Konings 1x
                                                                          7. Elko Doven 1x
Trainer: John Noevers                                 12. Rob Hiensch 1x

 

Derby gaat verloren

Onze tweede bekerwedstrijd, nadat we vorige week in onze eerste wedstrijd moeizaam gelijk speelde tegen FC Hoensbroek 3, is meteen een pittige. We spelen een uitwedstrijd bij de rivaal. Minor 4; vorig jaar gedegradeerd uit de 5de klasse en het jaar ervoor kampioen in de 6de klasse. Zelf missen we een waslijst aan spelers nadat vorige week 5 spelers geblesseerd zijn uitgevallen. Verder missen we onze vaste krachten Ildar Vleugels en Rob Hiensch omdat ze andere verplichtingen hebben deze zondag. Gelukkig zijn onze nieuwe aanwinsten Elko Doven en Koen van de Laar er vandaag wel voor het eerst bij nadat ze beide zijn teruggekeerd van vakantie.

Om tot een waardige selectie te komen deze zondag zijn de vedettes John Noevers en Wiel Notermans van stal gehaald. Beide mannen starten ook in de basis omdat we de ervaring deze zondag wel kunnen gebruiken. We starten de wedstrijd en tikken de bal best aardig rond; echter na 5 minuten lijden we dom balverlies en steekt Minor met één simpele pass door onze verdediging en staan we met 1-0 achter. Nadat we in het eerste half uur weer twee keer simpel balverlies lijden staan we binnen het half uur met 0-3 achter. Niet het begin waar je op hoopt in een derby. Ieder balverlies lijdt een tegendoelpunt in waardoor het voetballende aspect ook verloren gaat. In het laatste kwartier van de eerste helft gaan we zelf weer voetballen. Hierdoor komen er kansen voor Wiel Notermans, Etienne Wouters en Elko Doven. Helaas wil de bal er voor rust niet meer invallen.

We gaan rusten met een 3-0 achterstand. In de rust maken we een omzetting door John Noevers op het middenveld te zetten en Mark Urff zakt een linie terug om samen met Glenn Ettema centraal in de verdediging te gaan spelen. Wiel Notermans is moe gestreden en laat zich wisselen. Hierdoor schuift Etienne Wouters een linie naar voren.

De tweede helft hebben we dan ook meer grip op het middenveld en met Mark Urff hebben we een goed slot op de deur. Minor wordt in de tweede helft nauwelijks meer gevaarlijk en we spelen constant op de helft van de tegenstander. In de 50ste minuut krijg Elko Doven de bal en laat hij zijn klasse zien door de bal van ruim 20 meter prachtig het kruis in te schieten. Het geloof is weer terug en we gaan vol in de aanval. Echter in één van de spaarzame aanvallen van Minor tikt Bjarne Bindels de linksbuiten van Minor op de hakken. Minor krijgt een terechte penalty en de goed keepende Etienne Borrel is kansloos op deze inzet. Bij een 4-1 achterstand geven we echter niet op en na een combinatie tussen Daniel van der Zwaag en Elko Doven scoort laatstgenoemde zijn tweede doelpunt van de middag. Hierna volgen nog een aantal kansen, zo tikt de keeper van Minor een vrije trap van Elko Doven knap uit de kruising en wordt een kopbal van John Noevers van de lijn gehaald door een verdediger van Minor. Uiteindelijk zijn we niet in staat om de aansluitingstreffer te maken en verliezen we verdiend met 4-2 na een slechte eerste helft en een hoopgevende tweede helft.

Opstelling: 1. Etienne Borrel  2. Glenn Ettema  3. John Noevers  4. Logan Westerhof  5. Levy Jacobs
19. Koen van de Laar 7. Elko Doven 13. Mark Urff  10. Etienne Wouters  8. Daniel van der Zwaag        6. Wiel Notermans

Invallers:                                                         Doelpunten
15. Mitchell Vos                                            7. Elko Doven 2x
16. Joost van Dun                                        
17. Bjarne Bindels                                        
18. Dave Clement
99. Nick L’Ortye

 

Wedstrijdverslag 01-09-2019 Vaesrade 3-FC Hoensbroek 3

Medische staf draait overuren

Afgelopen zondag speelde het nieuwe Voasje 3 zijn eerste bekerwedstrijd. Deze zondag ontvingen we tevens onze nieuwe tenues. Hiervoor nog een woord van dank naar sponsoren L’Ortye Tuin-Deco-Bouw en Starwash Carwash.

Met een groot aantal nieuwe versterkingen en tevens een paar sterke spelers die of nog op vakantie zijn of geblesseerd zijn starten we afgelopen zondag met 16 spelers. Elko Doven, Mark Urff en Koen van der Laar zijn nog op vakantie en Kenny Konings moet nog even rust houden in de beker zodat hij kan knallen in de competitie.

De tegenstander van vandaag is FC Hoensbroek 3; op papier een tegenstander die we moeten verslaan. Echter na 5 minuten valt onze nieuwe spits Kerhin Kamionka al uit nadat hij bij zijn eerste duel op de enkel wordt geraakt. Hij wordt vervangen door Rik Hendrix. Gelukkig komen we vlak hierna wel op voorsprong nadat onze andere nieuwe aanwinst Rob Hiensch een corner bij de tweede paal binnen knikt. Hierna ontstaat echter wat chaos nadat Mounir Arreffag met een op het oog zware knieblessure het veld moet verlaten. Rob Waanders vervangt Mounir Arreffag en we krijgen hierna dan ook twee keer onnodig een doelpunt tegen. Ondertussen valt ook Giel Niesing uit met een knieblessure en hebben we de ziekenboeg al meteen goed gevuld.

We zijn hierna wel wakker geschud en nadat Rob Waanders met een hoge bal Rik Hendrix alleen voor goal zet scoort Rik direct de 2-2.

De tweede helft merk je dat we conditie tekort komen en hebben we moeite om nog veel kansen te creëren. Etienne Wouters offert zich op en buffelt de tweede helft op het middenveld met Rob Hiensch om de gaten dicht te lopen. Als hierna ook nog Rob Waanders en Dave Clement (die als invallers van geblesseerde spelers erin kwamen) geblesseerd het veld moeten verlaten komen Joost van Dun en oud-vedette Nick L’Ortye (nummer 99) in het veld. We komen op een 3-2 achterstand na een counter van FC Hoensbroek. Hiervoor heeft Etienne Borrel al enkele keren zijn doel goed verdedigd en komen we ook niet meer echt aan voetballen toe. De conditie speelt een grote rol en door de vele blessures (5!) staan we ook niet meer met de sterkste 11 in het veld. In de laatste 10 minuten sturen we aanvoerder en voorstopper Glenn Ettema de spits in om oorlog te maken. Dit lijkt effect te hebben want in de drukte wordt onze sterke spits Daniel van der Zwaag neergetrapt en krijgen we een terechte penalty. Glenn Ettema stuurt de keeper de verkeerde kant op en zorgt voor de 3-3. In de laatste 5 minuten volgt er een belegering op het doel van FC Hoensbroek. De bal wilt echter niet meer goed vallen en we moeten genoegen nemen met een gelijkspel.

 

Opstelling:

1.Etienne Borrel

2.Glenn Ettema

3.Ildar Vleugels

4.Logan Westerhof

5.Levy Jacobs

6.Giel Niesing

14.Mounir Arreffag

12.Rob Hiensch

10.Etienne Wouters

8.Daniel van der Zwaag        

9. Kerhin Kamionka

Invallers:                                                          
15. Mitchell Vos                                           
16. Joost van Dun                                           
17. Rob Waanders                                          
18. Rik Hendrix
19. Dave Clement
99. Nick L’Ortye

Hier volgen de doelpuntenmakers van ons 3e elftal in het seizoen 2019/2020 (t/m 09-03-2020)

Actuele topscorers Vaesrade 3:

Elko Doven 18x
Gino Quaden 12x
Daniel van der Zwaag 10x
Rob Hiensch 7x
Etienne Wouters 7x
Rik Hendrix 6x
Kenny Konings 6x
Glenn Ettema 4x
Kerhin Kamionka 2x
Mitchell Vos 2x
Nick L’Ortye 1x
Dave Clement 1x