3e elftal

Elftalfoto

Leiders

Speelschema

Wedstrijdverslag

Topscorers

Vaesrade 3 

Komend seizoen is ons 3e elftal voor een groot deel vernieuwd.

Zodra alles klaar is zal er een elftalfoto komen

  • L. Jacobs: 06-28578666
  • K. Konings: 06-34221255
  • I Vleugels: 06-36114931

Speelschema Beker Competitie 2019/ 2020 (let op, hier kunnen altijd nog wijzigingen in komen)

Bekerwedstrijden:
01-09-2019   Vaesrade 3-FC Hoensbroek 3          3-3
08-09-2019   Minor 4-Vaesrade 3                          4-2 
15-09-2019   Vaesrade 3-Groene Ster 6               7-0

7-klapper voor Voasje 3

Vandaag spelen we onze 3de en laatste bekerwedstrijd. Door het verlies tegen Minor vorige week zondag zijn we uitgespeeld in de beker en kunnen we maximaal tweede worden in de poule. De tegenstander van vandaag is Groene Ster 6. We spelen vandaag op echt gras en dat voelt voor de verandering weer eens heel lekker aan. Voor het eerst dit seizoen is Kenny Konings weer fit genoeg om te spelen en tevens voegt Gino Quaden zich vandaag bij ons als rechtsbuiten. Daartegenover staat dat we nog een aantal vaste krachten missen door blessures of vakanties. Etienne Wouters is op huwelijksreis en namens het 3de feliciteren wij hem nog met zijn trouwdag.

We hebben vandaag een selectie van 14 man, echter is de basisopstelling vandaag op papier erg sterk. Op het middenveld spelen Ildar Vleugels, Elko Doven en Rob Hiensch voor het eerst samen en dat loopt lekker. Voorin starten we met Kenny Konings en Gino Quaden op de flanken en Daniel van der Zwaag in de spits. De wedstrijd start voortvarend en we tikken Groene Ster eigenlijk vanaf het eerste moment helemaal dol. Na 10 minuten wordt de razendsnelle Gino Quaden diep gestuurd en hij behoudt het overzicht door de bal naar Daniel van der Zwaag te spelen die de bal 1 op 1 met de keeper koelbloedig afrond. Nog geen 5 minuten later scoort Kenny Konings bij zijn comeback de 2-0 op aangeven van Daniel. We zitten op rozen en je merkt dat Groene Ster geïrriteerd raakt. Als vervolgens Elko Doven het hele veld oversteekt kan Gino op aangeven van Elko simpel de 3-0 binnentikken. Na een combinatie tussen Kenny en Daniel legt laatstgenoemde de bal terug naar Gino en die scoort de mooiste van de middag. Met een afstandsschot van een meter of 20 deponeert Gino Quaden de bal prachtig in de kruising. Een doelpunt om in te lijsten.

Met het sterke middenveld, de rust in de verdediging en de mooie combinaties in de voorhoede ontstaat er bij Groene Ster nogal wat frustratie. Ze uitten dit eerst door de scheidsrechter constant te belagen en uit te schelden. Hierna besluit de back van Groene Ster om vlak voor rust een gestoorde actie uit te voeren en Elko Doven (nadat Elko hem voor de zoveelste keer voorbij speelt alsof hij er niet staat) keihard neer te trappen met een low-kick waar de honden geen brood van lusten. Na wat commotie ontvangt deze speler een meer dan terechte rode kaart.

De tweede helft spelen we dus met een man meer en kunnen we freewheelend Groene Ster een pak slaag geven. In de tweede helft zijn de ruimtes groot en kunnen we zelfs met de handrem erop uitlopen naar een grote score. Als Elko diep rent op een lange bal van Levy Jacobs omspeelt hij simpel de keeper en komen we op 5-0. Groene Ster krijgt de gehele wedstrijd niet één kans en dat is mede te danken aan de goed spelende Joost van Dun en Bjarne Bindels. Met Mark Urff als slot op de deur wordt Etienne Borrel de gehele wedstrijd niet getest. We lopen hierna uit tot 6-0 als Kenny Konings met een mooie steekpass Daniel van der Zwaag alleen voor de goal zet. Als kers op de taart scoort de sterk spelende Rob Hiensch ook nog de 7-0. We kunnen vandaag meer dan tevreden zijn en met goede hoop starten we volgende week de competitie.

Opstelling: 1. Etienne Borrel  13. Mark Urff  17. Rik Hendrix 18. Bjarne Bindels 5. Levy Jacobs
12. Rob Hiensch 7. Elko Doven 3. Ildar Vleugels 11. Kenny Konings  8. Daniel van der Zwaag 9. Gino Quaden                  

Invallers:                                                         Doelpunten
15. Mitchell Vos                                            9. Gino Quaden 2x
16. Joost van Dun                                          8. Daniel van der Zwaag 2x                       
17. Rob Waanders                                        11. Kenny Konings 1x
                                                                          7. Elko Doven 1x
Trainer: John Noevers                                 12. Rob Hiensch 1x

 

Derby gaat verloren

Onze tweede bekerwedstrijd, nadat we vorige week in onze eerste wedstrijd moeizaam gelijk speelde tegen FC Hoensbroek 3, is meteen een pittige. We spelen een uitwedstrijd bij de rivaal. Minor 4; vorig jaar gedegradeerd uit de 5de klasse en het jaar ervoor kampioen in de 6de klasse. Zelf missen we een waslijst aan spelers nadat vorige week 5 spelers geblesseerd zijn uitgevallen. Verder missen we onze vaste krachten Ildar Vleugels en Rob Hiensch omdat ze andere verplichtingen hebben deze zondag. Gelukkig zijn onze nieuwe aanwinsten Elko Doven en Koen van de Laar er vandaag wel voor het eerst bij nadat ze beide zijn teruggekeerd van vakantie.

Om tot een waardige selectie te komen deze zondag zijn de vedettes John Noevers en Wiel Notermans van stal gehaald. Beide mannen starten ook in de basis omdat we de ervaring deze zondag wel kunnen gebruiken. We starten de wedstrijd en tikken de bal best aardig rond; echter na 5 minuten lijden we dom balverlies en steekt Minor met één simpele pass door onze verdediging en staan we met 1-0 achter. Nadat we in het eerste half uur weer twee keer simpel balverlies lijden staan we binnen het half uur met 0-3 achter. Niet het begin waar je op hoopt in een derby. Ieder balverlies lijdt een tegendoelpunt in waardoor het voetballende aspect ook verloren gaat. In het laatste kwartier van de eerste helft gaan we zelf weer voetballen. Hierdoor komen er kansen voor Wiel Notermans, Etienne Wouters en Elko Doven. Helaas wil de bal er voor rust niet meer invallen.

We gaan rusten met een 3-0 achterstand. In de rust maken we een omzetting door John Noevers op het middenveld te zetten en Mark Urff zakt een linie terug om samen met Glenn Ettema centraal in de verdediging te gaan spelen. Wiel Notermans is moe gestreden en laat zich wisselen. Hierdoor schuift Etienne Wouters een linie naar voren.

De tweede helft hebben we dan ook meer grip op het middenveld en met Mark Urff hebben we een goed slot op de deur. Minor wordt in de tweede helft nauwelijks meer gevaarlijk en we spelen constant op de helft van de tegenstander. In de 50ste minuut krijg Elko Doven de bal en laat hij zijn klasse zien door de bal van ruim 20 meter prachtig het kruis in te schieten. Het geloof is weer terug en we gaan vol in de aanval. Echter in één van de spaarzame aanvallen van Minor tikt Bjarne Bindels de linksbuiten van Minor op de hakken. Minor krijgt een terechte penalty en de goed keepende Etienne Borrel is kansloos op deze inzet. Bij een 4-1 achterstand geven we echter niet op en na een combinatie tussen Daniel van der Zwaag en Elko Doven scoort laatstgenoemde zijn tweede doelpunt van de middag. Hierna volgen nog een aantal kansen, zo tikt de keeper van Minor een vrije trap van Elko Doven knap uit de kruising en wordt een kopbal van John Noevers van de lijn gehaald door een verdediger van Minor. Uiteindelijk zijn we niet in staat om de aansluitingstreffer te maken en verliezen we verdiend met 4-2 na een slechte eerste helft en een hoopgevende tweede helft.

Opstelling: 1. Etienne Borrel  2. Glenn Ettema  3. John Noevers  4. Logan Westerhof  5. Levy Jacobs
19. Koen van de Laar 7. Elko Doven 13. Mark Urff  10. Etienne Wouters  8. Daniel van der Zwaag        6. Wiel Notermans

Invallers:                                                         Doelpunten
15. Mitchell Vos                                            7. Elko Doven 2x
16. Joost van Dun                                        
17. Bjarne Bindels                                        
18. Dave Clement
99. Nick L’Ortye

 

Wedstrijdverslag 01-09-2019 Vaesrade 3-FC Hoensbroek 3

Medische staf draait overuren

Afgelopen zondag speelde het nieuwe Voasje 3 zijn eerste bekerwedstrijd. Deze zondag ontvingen we tevens onze nieuwe tenues. Hiervoor nog een woord van dank naar sponsoren L’Ortye Tuin-Deco-Bouw en Starwash Carwash.

Met een groot aantal nieuwe versterkingen en tevens een paar sterke spelers die of nog op vakantie zijn of geblesseerd zijn starten we afgelopen zondag met 16 spelers. Elko Doven, Mark Urff en Koen van der Laar zijn nog op vakantie en Kenny Konings moet nog even rust houden in de beker zodat hij kan knallen in de competitie.

De tegenstander van vandaag is FC Hoensbroek 3; op papier een tegenstander die we moeten verslaan. Echter na 5 minuten valt onze nieuwe spits Kerhin Kamionka al uit nadat hij bij zijn eerste duel op de enkel wordt geraakt. Hij wordt vervangen door Rik Hendrix. Gelukkig komen we vlak hierna wel op voorsprong nadat onze andere nieuwe aanwinst Rob Hiensch een corner bij de tweede paal binnen knikt. Hierna ontstaat echter wat chaos nadat Mounir Arreffag met een op het oog zware knieblessure het veld moet verlaten. Rob Waanders vervangt Mounir Arreffag en we krijgen hierna dan ook twee keer onnodig een doelpunt tegen. Ondertussen valt ook Giel Niesing uit met een knieblessure en hebben we de ziekenboeg al meteen goed gevuld.

We zijn hierna wel wakker geschud en nadat Rob Waanders met een hoge bal Rik Hendrix alleen voor goal zet scoort Rik direct de 2-2.

De tweede helft merk je dat we conditie tekort komen en hebben we moeite om nog veel kansen te creëren. Etienne Wouters offert zich op en buffelt de tweede helft op het middenveld met Rob Hiensch om de gaten dicht te lopen. Als hierna ook nog Rob Waanders en Dave Clement (die als invallers van geblesseerde spelers erin kwamen) geblesseerd het veld moeten verlaten komen Joost van Dun en oud-vedette Nick L’Ortye (nummer 99) in het veld. We komen op een 3-2 achterstand na een counter van FC Hoensbroek. Hiervoor heeft Etienne Borrel al enkele keren zijn doel goed verdedigd en komen we ook niet meer echt aan voetballen toe. De conditie speelt een grote rol en door de vele blessures (5!) staan we ook niet meer met de sterkste 11 in het veld. In de laatste 10 minuten sturen we aanvoerder en voorstopper Glenn Ettema de spits in om oorlog te maken. Dit lijkt effect te hebben want in de drukte wordt onze sterke spits Daniel van der Zwaag neergetrapt en krijgen we een terechte penalty. Glenn Ettema stuurt de keeper de verkeerde kant op en zorgt voor de 3-3. In de laatste 5 minuten volgt er een belegering op het doel van FC Hoensbroek. De bal wilt echter niet meer goed vallen en we moeten genoegen nemen met een gelijkspel.

 

Opstelling:

1.Etienne Borrel

2.Glenn Ettema

3.Ildar Vleugels

4.Logan Westerhof

5.Levy Jacobs

6.Giel Niesing

14.Mounir Arreffag

12.Rob Hiensch

10.Etienne Wouters

8.Daniel van der Zwaag        

9. Kerhin Kamionka

Invallers:                                                          
15. Mitchell Vos                                           
16. Joost van Dun                                           
17. Rob Waanders                                          
18. Rik Hendrix
19. Dave Clement
99. Nick L’Ortye

Hier volgen de doelpuntenmakers van ons 3e elftal in het seizoen 2019/2020 

Glenn Ettema 1x

Rik Hendrix 1x

Rob Hiensch 2x

Gino Qauden 2x

Elko Doven 3x

Kenny Konings 1x

Daniel Van der Zwaag 2x