Wedstrijdverslag Vaesrade 3 (22-08-2021)

Vaesrade 3 – Landgraaf 4                                                               Eindstand 10-4 winst

Deze zondag hebben we nog één laatste testcase voor we over twee weken starten met het bekertoernooi. Vorige week kregen we een lesje in effectiviteit van Vaesrade 2 en verloren we ondanks legio gecreëerde kansen met 4-2. Vandaag een vroege pot die al start om 10.15. Onze laatste man Mark Urff had dit even over het hoofd gezien maar kwam gelukkig nog net op tijd om te starten in de basisopstelling. Helaas zijn er door wat vakantie en corona-perikelen weer enkele mensen afwezig en komt Joost vandaag alleen kijken omdat hij de dag ervoor in voorbereiding was op de Ronde van Spanje. Onze keeper Etienne Borrel is helaas voorlopig uit de roulatie met een kuitblessure en daarom vervangt Jesse hem vandaag op doel.

We starten vandaag in een 4-4-2 opstelling en dit loopt in het eerste deel van de wedstrijd heel aardig. We zetten hoog druk en laten Landgraaf niet aan voetballen toekomen. Als we hieruit een corner afdwingen scoort de mee opgekomen Glenn Ettema de 1-0 door stoïcijns binnen te schieten. Als enkele minuten later Randy Snackers met een subtiele voetbeweging zijn tegenstander te kijk zet komt hij na een snelle sprint alleen voor de keeper. Hij faalt niet en trapt de bal mooi de rechterhoek in. Als vervolgens ook Etienne Wouters na een mooie steekpass van Danny Lemmens alleen voor goal uitkomt scoort hij de 3-0. We staan binnen 20 minuten op een comfortabele voorsprong en het lijkt een makkelijke middag te worden. Hierna valt er echter een bal over de verdediging en scoort Landgraaf 4 de 3-1. Als vervolgens weer uit een kort genomen corner de bal bij Kay Roovers terechtkomt schiet hij van dik 20 meter de bal prachtig binnen. Hierna gaan we weer tegen onszelf voetballen. Dit zorgt ervoor dat we twee doelpunten weggeven aan Landgraaf 4. De stand is ineens totaal onnodig 4-3. Als Elko echter op de achterlijn besluit om met een bal achter het standbeen zijn tegenstander te poorten en vervolgens ook nog eens een assist aflevert op Etienne gaan we rusten met een 5-3 voorsprong.

De tweede helft komen Armand, Kerhin en Robert in de ploeg. Robert Wijnen en Elko Doven tonen hun klasse door met individuele acties het verschil nog groter te maken. Robert zet de 6-3 op het scorebord door de bal van de zijkant in het dak van de goal te schieten. Elko scoort vervolgens twee keer door een individuele actie en vergroot de voorsprong naar 8-3. Hierna lopen we wel heel erg ver naar voren en hierdoor countert Landgraaf naar de 8-4.
Vervolgens hebben we echter geen moeite meer met Landgraaf en kan Kerhin Kamionka zomaar doorlopen op de keeper. Hij schiet de bal koel binnen en hiermee wordt de stand 9-4. Hierna moet Jesse nog één keer in actie komen als de aanvaller van Landgraaf de bal van buiten de zestien goed raakt. Jesse voorkomt met een mooie redding een tegentreffer. De afsluiter is voor Etienne Wouters die de bal à la Robin van Persie prachtig binnenkopt. Hiermee komt de eindstand op 10-4. We maken een aantal mooie doelpunten, maar incasseren ook onnodig 4 doelpunten omdat we weer tegen onszelf aan het voetballen waren. Genoeg verbeterpunten voor de rest van het seizoen dus.

Opstelling
1.Jesse Jacobs 2.Glenn Ettema(C) 13. Mark Urff 4. Kay Roovers 5. Levy Jacobs 6. Giel Niesing 7. Elko Doven 21. Randy Snackers 10. Etienne Wouters 18. Danny Lemmens 11. Kenny Konings

Wissels:                                             Doelpuntenmakers:                           Technische staf
9. Kerhin Kamionka                           Etienne Wouters         3x                   John Noevers