Verslag Vaesrade 3

Goede competitiestart voor Vaesrade 3

Nadat we vorige week in de laatste bekerwedstrijd vertrouwen hebben getankt met de 0-7 overwinning uit bij Groene Ster starten we vandaag aan de eerste competitiewedstrijd. We spelen onze eerste wedstrijd uit tegen het 3de elftal van fusieclub Woander Forest. Het gaat nu dus echt om de punten. Helaas missen we onze aanvoerders Glenn Ettema (geblesseerd aan de rug) en Mark Urff (schorsing). Tevens hebben we nog een aantal blessures en spelers die op vakantie zijn.

Ondanks de afwezigen starten we in een sterke opstelling. De voorhoede van vorige week is intact gebleven met Daniel van der Zwaag in de spits en Kenny Konings en Gino Quaden op de flanken.
Etienne Wouters is weer terug van zijn vakantie en daarom speelt hij op de nummer 10 positie met de ondersteuning van onze twee sterke centrale middenvelders Elko Doven en Rob Hiensch. Hierdoor start Ildar Vleugels een linie naar achter ten opzichte van vorige week en tevens draagt hij vandaag de aanvoerdersband.  De verdediging wordt gecomplementeerd door Bjarne Bindels, Logan Westerhof en Levy Jacobs. Uiteraard staat onze vaste keeper Etienne Borrel vandaag weer op doel.

De eerste paar minuten starten we voorzichtig en je merkt dat beide ploegen een beetje onwennig zijn. Dit gaat aan onze kant echter snel veranderen. Als we de bal steeds beter gaan rond tikken krijgt Rob Hiensch de bal rond de 16 aangespeeld. Hij aarzelt niet en met het eerste schot op doel staan we binnen 10 minuten met 0-1 voor. Als in de hier opvolgende aanval de bal na een klutsvoorzet bij Etienne Wouters terecht komt scoort hij de 0-2 met zijn chocoladebeen. Binnen het kwartier staan we met 0-2 voor en je merkt dat dit goed is voor het vertrouwen. Woander Forest wordt eigenlijk de gehele eerste helft overlopen en na een goede rush van Gino Quaden speelt hij Elko Doven aan, die de bal linksonder in de hoek schiet. De stand is 0-3 binnen het half uur en we wisselen Etienne voor Giel Niesing. Giel is met een voor-assist meteen betrokken bij de mooiste aanval van de wedstrijd. Als de opbouw vanuit Etienne Borrel start zijn we binnen 6 a 7 passes aan de overkant en kan Daniel van der Zwaag de bal letterlijk over de lijn lopen. Bij rust is de stand 0-4.

We besluiten dan ook in de tweede helft onze wisselspelers speeltijd te gunnen. Joost van Dun, Mitchell Vos en Nick L’Ortye worden tijdens de rust ingebracht. We starten de tweede helft een beetje slap en de organisatie is niet meer wat het moet zijn. Dit hersteld zich echter weer als Rob Hiensch wordt ingebracht waardoor het middenveld weer in balans is. Nadat Gino Quaden een aanval opzet samen met Giel Niesing komt Gino alleen voor de goal en met een mooi lobje scoort hij de 0-5. Hierna zijn we even onoplettend en scoort Woander Forest de 1-5 uit een corner. De wedstrijd is echter al lang en breed gespeeld als Etienne Wouters voor het slotakkoord zorgt. Als Gino hem de bal simpel breed legt tikt hij de 1-6 binnen. Al met al een erg goede competitiestart waarop we verder kunnen borduren en waarin het voetbal in de eerste helft erg goed was.

Opstelling: 1. Etienne Borrel  3. Ildar Vleugels 4. Logan Westerhof 5. Levy Jacobs 18. Bjarne Bindels
12. Rob Hiensch 7. Elko Doven 10. Etienne Wouters 11. Kenny Konings  8. Daniel van der Zwaag 9. Gino Quaden

Invallers:                                                         Doelpunten
6. Giel Niesing                                               12. Rob Hiensch 1x