Vaesrade 3 wint nipt!

Effectieve eerste helft levert drie punten op!

Vandaag spelen we de tweede bekerwedstrijd en deze starten we zonder onze sterspeler Elko Doven. Hier heeft hij echter wel een heel goede reden voor. Hij is namelijk vader geworden van een gezonde dochter. Namens het hele derde elftal feliciteren wij Elko en zijn vriendin. Om Elko te vervangen hebben we vandaag routinier Michael Gerits gevraagd om mee te doen. Hij zal vandaag starten op het middenveld samen met Rob Hiensch en Armand Franssen. Kay Roovers start centraal achterin en voor de rest spelen we in dezelfde samenstelling. De tegenstander is Groene Ster 5 en dit elftal maakte vorige week gehakt van FC Hoensbroek 4; 8-2 in het voordeel van Groene Ster. We zijn dus gewaarschuwd.

Als we vandaag starten krijgen we na enkele minuten al een tegenvaller te verwerken. Kenny Konings heeft last van zijn hamstring en hij wordt al na enkele minuten vervangen door Rik Hendrix. De eerste minuten zijn redelijk onwennig, maar na 5 minuten kijken we wel al tegen een voorsprong aan. Als Brian Boss de corner kort neemt en de bal terug ontvangt van Levy Jacobs geeft hij de bal voor en kopt Rob Hiensch de bal binnen. Vervolgens worden we vaak onder druk gezet en verloopt de opbouw relatief stroef. Hierdoor verliezen we vaak de bal en krijgt Groene Ster kansen. Hier gaan ze echter niet zorgvuldig mee om en tevens staat Etienne Borrel weer een klasse pot te keepen. Zelf zijn we vandaag echter wel heel effectief. Als Brian Boss de bal vanaf de linkerkant ontvangt in het penaltygebied kapt hij de verdediger uit en schiet hij de 2-0 binnen. Niet veel later staat de verdediging van Groene Ster niet goed opgesteld en daardoor kan Rik Hendrix worden weggestoken en dankzij zijn nieuwe eiwitten-dieet overbrugt hij deze dertig meter met gemak en rondt hij zeer koeltjes af. Groene Ster krijgt vervolgens een enorme kans om te scoren maar Ildar Vleugels haalt de bal van de lijn als hij zijn hele hebben en houden voor de bal gooit. Als we vlak voor rust ook nog een vierde doelpunt maken lijkt de winst binnen. Etienne Wouters scoort namelijk uit een onmogelijke hoek. Als hij de keeper voorbij speelt komt hij uit op de achterlijn. Vanuit deze hoek krijgt hij het voor elkaar om de bal toch prachtig binnen te schieten. Een tussenstand die misschien een beetje geflatteerd is in een helft waarin we niet eens heel goed speelde, maar waarin uiteindelijk wel dodelijk effectief waren.
In de rust komt Mounir Arreffag in de ploeg voor Levy Jacobs. We starten nog redelijk hoopgevend en na een klein uur is de stand nog altijd 4-0 voor ons. Vervolgens komt er echter een fase waarin we achteruit blijven lopen en binnen een mum van tijd staat het ineens 4-2. De spits van Groene Ster die behoorlijk behendig en rap is laat zijn kwaliteit zien en laat Etienne Borrel tweemaal kansloos. Als we vervolgens een overtreding maken in onze eigen zestien lijken de rapen gaar. De penalty wordt binnengeschoten en nu wordt het nog een dik kwartier billen knijpen. Gelukkig komt Groene Ster hierna niet meer tot echt grote kansen. Zelf counteren we af en toe nog, maar ook hier komen niet echt grote kansen uit voort. In de laatste minuten krijgt Groene Ster nog één vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Hierbij zetten ze alles op alles en zelfs de keeper gaat mee met deze vrije trap. Er komt echter geen gevaar meer uit deze vrije trap en als we willen counteren fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. Volgende week spelen we tegen FC Hoensbroek en dan gaan we voor niks minder dan drie punten en overwintering in het bekertoernooi.

Opstelling 1.Etienne Borrel 2.Glenn Ettema 3.Ildar Vleugels 4.Kay Roovers 5.Levy Jacobs 19.Armand Franssen 12. Rob Hiensch 13. Michael Gerits 10.Etienne Wouters 11.Kenny Konings 17. Brian Boss


Wissels: Doelpuntenmakers: Technische staf 14. Mounir Arreffag 17. Brian Boss 1x John Noevers 18. Rik Hendrix 12. Rob Hiensch 1x Richard van Bakel 16. Joost van Dun 18. Rik Hendrix 1x 15. Mitchell Vos 10. Etienne Wouters 1x