Vaesrade 3 – Sporting Sittard 3 verslag =>

Vaesrade 3 – Sporting Sittard 3  11-07-2021                                                               Rust in vrede; Ruben Cobben †

Nadat we twee weken geleden de eerste oefenwedstrijd hadden omgezet in een 5-1 overwinning stond afgelopen zondag de tweede oefenwedstrijd op het programma. Deze ochtend stond echter in het teken van iets heel anders dan een normale voetbalwedstrijd. De avond ervoor was namelijk een zeer zware avond voor een groot deel van de jongens. Met het overlijden van een van onze beste vrienden stonden we vandaag met een heel ander gevoel op het veld. Na overleg hebben we toch besloten om te voetballen en onze vriend Ruben te eren door met rouwbanden te spelen en een minuut stilte te houden samen met zijn aanwezige zusje. Op dit soort momenten besef je weer hoe close we als team en vrienden zijn. Ruben, we gaan je missen, je was een prachtvent, en uiteraard gaan we de winst voor jou pakken, ook al gaf je zelf niet veel om voetbal.

Na een emotionele minuut stilte start vandaag de wedstrijd. Onze keeper Etienne Borrel is weer terug op doel en vandaag starten Etienne Wouters en Levy Jacobs op de backposities. Glenn en Mark zijn vandaag de Chiellini en Bonucci van ons team. Kay Roovers vormt samen met Elko en Armand het middenveld en voorin starten we met Kenny en Danny op de flanken en Randy in de spits. Al snel merken we dat de tegenstander vandaag een lastige ploeg is om tegen te spelen. Met enkele selectiespelers starten de mannen van Sporting Sittard sterk aan de wedstrijd. Wij zijn echter de ploeg die het meeste balbezit heeft en geduldig wachten wij af tot er ruimte komt. Als Mark Urff vervolgens Elko ziet diepgaan gooit hij de bal achter de verdediging. Elko wipt de bal over de keeper heen en we staan na een kwartier voetballen op een 1-0 voorsprong.  Even later is het helaas alweer 1-1 als de kopsterke spits van Sporting Sittard de bal tegen de touwen knikt. We zijn even van slag en na een foutje achterin scoren ze ook de 1-2 door een mooi schot van de zijkant. We pakken het echter snel op en na een schot van Danny Lemmens dat gekeerd wordt door de keeper ontstaat er even later een mooie combinatie tussen Kenny en Kay. Laatstgenoemde schiet de bal onder de keeper door. De bal lijkt houdbaar, maar gelukkig voor ons valt hij binnen. We gaan rusten met een 2-2 tussenstand.

Gedurende de tweede helft zijn we constant gevaarlijk, echter is het Sporting Sittard dat de 2-3 binnenschiet na een solo van de sterke spits. Hierna is het echter alleen maar Vaesrade 3 dat de baas is op het veld. Met Mark Urff, die heerst in de lucht en alle duels wint geven we niks meer weg. Als Mark vervolgens met de corner meegaat kopt hij snoeihard binnen à la Matthijs de Ligt. We vallen hierna constant aan maar zijn slordig in de eindfase. In de counter krijgt Sporting Sittard nog één levensgrote kans maar dan laat Borrel zijn kwaliteit weer zien door de één op één situatie met de spits in zijn voordeel te beslissen. Als vervolgens na een heleboel gemiste kansen Elko Doven de 4-3 binnenschiet zijn de mannen van Sittard gebroken. We komen hierna niet meer in de problemen en blijven aanvallen. Afstandsschoten van Randy Snackers en Elko Doven treffen geen doel en de wedstrijd lijkt te eindigen in 4-3. Echter steken we in de allerlaatste minuut Robert Wijnen weg en die kan vervolgens alleen op doel af. Via de binnenkant van de paal schiet hij de bevrijdende 5-3 binnen. Vandaag de complimenten voor Mark, Etienne en Kay die vandaag samen met de altijd goed spelende Elko erboven uitstaken. Deze overwinning dragen wij op aan Ruben, we gaan je missen vriend.

Opstelling: 1.Etienne Borrel. 2.Glenn Ettema. 5.Levy Jacobs. 13.Mark Urff 10.Etienne Wouters 8.Armand Franssen 7.Elko Doven 4.Kay Roovers 11.Kenny Konings 18.Danny Lemmens 9.Randy Snackers

Invallers
14. Mounir Arreffag                             We gaan je missen, rust in vrede Ruben Cobben † 09-01-1989 – 10-07-2021
17. John Noevers