Vaesrade 3 onderuit in eigen huis

Vaesrade 3 – Voerendaal 5 15-11-2021                                                            Eindstand 3-4

Na een periode van liefst 35 dagen zonder wedstrijd kunnen we eindelijk weer een keer voetballen. Zonder toeschouwers spelen we vandaag tegen de ongeslagen koploper Voerendaal 5. Een elftal dat tot nu toe alle wedstrijden met zeer ruime cijfers won. Het voordeel van de lange periode zonder wedstrijden is dat onze keeper Etienne Borrel weer wedstrijdfit is. Helaas hebben we wel aan aantal afmeldingen waardoor Ildar Vleugels licht geblesseerd toch maar op de bank plaats neemt. We starten verder in onze vaste formatie.

De eerste helft starten we prima en we merken meteen dat er bij Voerendaal een paar slimme en ervaren spelers zijn, waarvan een gedeelte voor de corona periode nog op het 1ste elftal van Voerendaal speelde. We spelen echter compact en gokken op de snelheid die wij voorin hebben. Voerendaal speelt slim maar de twee voorhoede spelers worden goed onder controle gehouden en we zitten er fel op. Af en toe wordt Voerendaal wel gevaarlijk, maar in de afronding zijn ze niet nauwkeurig. Als we zelf sporadisch eruit komen ontstaat er een grote kans voor Randy Snackers. Na goed voorbereidend werk van Elko Doven schiet Randy de bal helaas langs de verkeerde kant van de paal. Hierna krijgt Voerendaal een grote kans maar de mee opgekomen middenvelder faalt jammerlijk. Bij een corner die hierop volgt komen we goed weg als de bal in de scrimmage via Mark Urff op de paal terecht komt. Gelukkig springt de bal weer in het veld en blijft de stand 0-0. Als er vervolgens een overtreding wordt gemaakt op een aanvaller van Voerendaal krijgen ze een vrije kopkans uit een vrije trap. De bal wordt goed ingekopt maar een katachtige redding van Borrel zorgt ervoor dat het 0-0 blijft. Aan de overkant staat een beduidend minder goede keeper en als we een vrije trap op de rand van de zestien krijgen schiet Elko deze in de hoek van de keeper en komen we op een 1-0 voorsprong. We gaan hiermee ook rusten.

In de tweede helft heeft Voerendaal een heel arsenaal aan nieuwe spelers ingebracht. Normaal zie je in deze klasse dan dat het niveau omlaag gaat, maar Voerendaal heeft zo’n brede selectie dat er ineens 3 bewegelijke spelers inkomen en een fysiek sterke spits. Omdat we slap starten staat het binnen de kortste keren weer gelijk. Als vervolgens een afgeslagen voorzet redelijk gelukkig voor de voeten valt van de net ingevallen spits van Voerendaal staan we plots achter met 1-2. Vanaf dit moment beginnen we weer op elkaar te zeuren en te schelden en ontstaan er ook wat onnodige opstootjes met de tegenstander. Als hierna de 1-3 op wel heel knullige wijze valt lijkt de wedstrijd gespeeld. Niet veel later scoren we echter de aansluitingstreffer door een afstandsschot van Kay Roovers. We blijven druk zetten en krijgen een vrije trap. Helaas krult de verder goed spelende Danny Lemmens deze bal naast. Als vervolgens Etienne Borrel ons met een mooie safe op de been houdt, is hij even later kansloos op de volley van de ingevallen spits. Dit brengt de stand op 2-4. Enkele minuten later zet Etienne Wouters met een mooie lange bal, Elko Doven alleen voor goal en hij scoort de 3-4. Met de ingevallen Kerhin Kamionka en Mark Urff voorin gaan we het laatste kwartier op zoek naar de gelijkmaker en als de bal tegen de hand komt van een Voerendaal speler is er in de laatste minuut zowaar een penalty. De kans op de gelijkmaker wordt echter gemist door Randy Snackers en daarmee is de wedstrijd gespeeld. We verliezen met 3-4 en op basis van de tweede helft is dit nog een terechte uitslag ook. We spelen de eerste helft compact en de tweede helft helaas vrij dramatisch Wellicht een stukje concentratie, maar ook het feit dat we al 35 dagen geen wedstrijd hebben gespeeld speelt mee, echter blijkt ons grootste euvel toch wederom onze zelfbeheersing en het onderlinge gekibbel. Na 4 wedstrijden al 2 verliespartijen belooft niet veel goeds, maar de twee beste tegenstanders hebben we inmiddels gehad en we zien ze ook beide later in de competitie weer om revanche te nemen, waardoor er nog niks verloren is. Volgende week spelen we tegen Wijnandia en als we dan het niveau van de eerste helft halen we hopelijk weer eens een driepunter.

Opstelling
1.Etienne Borrel 13. Mark Urff 17.Wesley Zoetbrood 5.Levy Jacobs 2. Glenn Ettema 4.Kay Roovers 7.Elko Doven 21.Randy Snackers 10.Etienne Wouters 20. Danny Lemmens 11. Kenny Konings

Invallers:                                              Doelpuntenmakers:                              Technische staf

1. Kerhin Kamionka Elko Doven 2x                                      John Noevers