Vaesrade 3 – De Leeuw 5

Winstpartij na slechte start
Vandaag spelen we de thuiswedstrijd tegen de Leeuw 5. Een elftal dat we in de tweede competitieronde met 2-7 verslagen hebben. Destijds hadden ze versterking van twee spelers van het 1ste elftal maar waren ze alsnog geen partij voor ons. Helaas staat vandaag ook een beetje in het teken van het overlijden van de vader van onze topper Gino Quaden. Om zijn gedachte een beetje te verzetten is hij vandaag gewoon aanwezig en houden we een minuut stilte voordat we starten. Wij wensen Gino en zijn familie enorm veel sterke in deze moeilijke tijd.

Stiekem hoop je dan dat het de wedstrijd van Gino gaat worden, helaas is het tegenovergestelde de realiteit. Bij de eerste actie die Gino inzet valt hij opnieuw geblesseerd uit met een op het oog zware knieblessure. Dit betekent helaas een vroege wissel. Nick L’Ortye komt in de ploeg. De eerste 15 minuten zijn we zoekende en door het hoge druk zetten valt er zomaar een bal achter onze verdediging. Met een stiftje over Etienne Borrel heen scoort de Leeuw de 0-1. Dit is echter wel het signaal om een stapje extra te zetten. Gelukkig scoren we voor de rust. Als een voorzet van Kenny Konings gemist wordt door Etienne Wouters en Daniel van der Zwaag valt de bal toch binnen, mogelijk via een verdediger van de Leeuw. De goal kennen we echter gewoon toe aan Kenny. Hierna zijn de grootste kansen voor Nick L’Ortye. Als hij na een goede aanval de bal in de zestien ontvangt schuift hij de bal maar millimeters langs de tweede paal. Hierna krijgt Nick nog een kans om de bal erin te koppen. Helaas kopt hij over en gaan we rusten met een 1-1 tussenstand.

In de rust komt Dave Clement in de ploeg. Na een onwennig begin in de tweede helft zorgt Dave al snel met zijn voorzet voor de voorsprong. Mede geholpen door wat onhandig geklungel achterin bij de Leeuw valt de voorzet van Dave Clement binnen en staan we met 2-1 voor. Hierna geven we op een enkele voorzet na, die overigens allemaal een prooi zijn voor Etienne Borrel, niks weg. We staan goed en met het vertrouwen dat in de ploeg komt komen er ook veel kansen. Etienne Wouters schiet rond de 75ste minuut de bevrijdende 3-1 binnen door verwoestend uit te halen en de keeper bij de eerste paal te passeren. Als Elko Doven vervolgens besluit om een solo in te zetten omspeelt hij 6 spelers van de Leeuw en moet de laatste man van de Leeuw aan de noodrem trekken. De bal gaat op de stip en Elko gaat er zelf achter staan. In eerste instantie mist hij, maar in de rebound scoort hij toch de 4-1. Inmiddels zijn Giel Niesing en Joost van Dun in de ploeg gekomen en ze spelen beide heel verdienstelijk. De wedstrijd eindigt in een terechte 4-1 overwinning voor ons. Volgende week spelen we uit tegen Groene Ster en hopelijk kunnen we de lijn van deze wedstrijd dan doorzetten.

Naast het slechte nieuws was er vandaag ook goed nieuws wat wellicht niet door iedereen is opgemerkt. Onze topscorer Elko Doven heeft thuis ook raak geprikt en hij wordt vader. Wij feliciteren Elko namens het 3de en verwachten volgende week een rondje.

Opstelling: 1. Etienne Borrel  2. Glenn Ettema  3. Ildar Vleugels  13. Mark Urff  5. Levy Jacobs
7. Elko Doven 12. Rob Hiensch  11. Kenny Konings  8. Daniel van der Zwaag 10. Etienne Wouters
21. Gino Quaden
Invallers:                                                         Doelpunten