Nuttige oefenwedstrijd voor beide elftallen

Vaesrade 2 – versus Vaesrade 3:

We starten het jaar 2020 met een wedstrijd tegen ons eigen 2de elftal. Volgende week spelen we de eerste competitiewedstrijd sinds 1 december 2019. Om een beetje in het ritme te komen hebben we daarom vandaag deze oefenwedstrijd ingepland.We missen vandaag een aantal belangrijke krachten in ons elftal. Onze aanvoerder Glenn Ettema heeft teveel last van zijn knie en daarom houdt hij vandaag nog rust. Tevens is onze topscorer Gino Quaden nog altijd geblesseerd aan zijn knie en missen we onze vaste back Ildar Vleugels omdat hij dit weekend verhinderd is.  Het tweede elftal treedt echter ook aan met een behoorlijk gehavend elftal. Ze missen ongeveer 5 spelers die normaal in de basis starten. Des te meer reden dus om deze wedstrijd aan te grijpen om jongens die normaal minder minuten maken te laten voetballen.

We starten vandaag niet in onze gebruikelijke 4-3-3 opstelling, maar bij wijze van experiment spelen we vandaag in 4-4-2 waarbij Daniel van der Zwaag en Kerhin Kamionka samen de voorhoede vormen. Omdat het tweede beschikt over jongens met iets meer conditie en loopvermogen spelen we daarom met een viermans-middenveld. Elko Doven en Rob Hiensch staan centraal en Kenny Konings en Rik Hendrix spelen op de flank van het middenveld. We starten de wedstrijd voetballend best goed, in het eerste kwartier gaat de wedstrijd gelijk op en golft het spel op en neer zonder echt grote kansen. Het 2de elftal krijgt de eerste grote kans, maar Mike Minten schiet deze op de keeper en ook de rebound is niet aan Levi Bemelmans besteedt. We spelen goed mee en doen in de duels niet onder voor het 2de elftal. Echter merk je dat we bij balverlies moeite hebben om hun middenvelders op te vangen. Zelf creëren we een aantal mogelijkheden, maar echt uitgespeelde kansen krijgen we niet. Uit een corner scoort het 2de elftal uiteindelijk terecht de 0-1. Een afgeslagen bal valt voor de voeten van Randy Snackers die de bal ineens de kruising inschiet. Een mooi doelpunt, maar geen reden om ons zorgen te maken. Echter als een paar minuten later Levi Bemelmans met een mooie voetbeweging van Kai Vusschers vrij voor goal wordt gezet scoort Levi simpel de 0-2. Met deze stand gaan we de rust in.

In de rust brengen we Koen van der Laar erin voor Kerhin Kamionka en Joost van Dun komt erin voor Giel Niesing. In de tweede helft is het spelbeeld hetzelfde, de wedstrijd gaat gelijk op en af en toe komt het tweede elftal er gevaarlijk uit. Door goed keepen van Etienne Borrel en een heel goed verdedigend optreden van Joost van Dun houden we de schade beperkt en beginnen we zelf ook wat kansen te creëren. Na ongeveer een uur voetballen wordt Daniel van der Zwaag in het strafschopgebied onderuit gehaald door Jos Penders. Elko Doven gaat achter de bal staan tegenover penalty-killer Jordy Bemelmans. Dit keer echter geen kans voor de keeper als de bal feilloos in het dak van de goal wordt geschoten. De stand is nu 2-1 en wellicht is er nog wat mogelijk. We zijn via Daniel van der Zwaag nog één keer dicht bij de gelijkmaker, echter beland het schot op de vuisten van Jordy Bemelmans. Ongeveer tien minuten voor tijd komt het 2de elftal op 3-1 na een misverstand tussen de verder prima spelende Etienne Wouters en de goed keepende Etienne Borrel. Hierdoor kan Randy Snackers makkelijk binnenschuiven. In de blessuretijd zet Elko Doven nog maar eens aan en scoort hij met zijn chocoladebeen de 3-2. We willen nog voor een offensief gaan, maar twee minuten later klinkt het eindsignaal. Al met al een terechte nederlaag waarbij we goed partij boden.

Opstelling: 1. Etienne Borrel  6. Giel Niesing  13. Mark Urff  10. Etienne Wouters 5. Levy Jacobs
7. Elko Doven 12. Rob Hiensch  18. Rik Hendrix  8. Daniel van der Zwaag 11. Kenny Konings
9. Kerhin Kamionka

Invallers:                                            Doelpuntenmaker