Minor 4 – Vaesrade 3 – verslag!!! (28-06-2021)

Minor 4 – Vaesrade 3  28-06-2021

Waar ander reserve-elftallen genieten van de vakantie heeft het 3de elftal van Vaesrade meteen de mogelijkheid benut om een oefenwedstrijd in te plannen. Er stond een leuke oefenpot op het programma tegen de van oudsher aartsrivaal Minor. Voor ons 3de echter gewoon een leuke tegenstander waarbij de sentimenten van vroeger niet echt meer meetellen, op een enkeling na. Minor 4 staat in de 6de klasse bekend als een haast onverslaanbaar team dat al jaren bovenin meedraait.

Vandaag zal echter blijken dat de mannen van Minor iets minder uit de coronaperiode zijn gekomen als het 3de van Vaesrade. We starten vandaag dan ook met nieuwe aanwinst Wesley Zoetbrood op de linksbackpositie. Verder kwam Danny Lemmens een niveautje lager proeven hoe het is om op het 3de elftal te spelen nadat beide mannen jarenlang op ons vlaggenschip hebben gespeeld. Omdat onze vaste keeper Etienne Borrel nog niet beschikbaar is hebben we Erik Urff vandaag op doel. Daarmee staan beide gebroeders Urff sinds lange tijd weer samen op het veld. Tevens hebben we Randy Snackers als nieuwe aanvaller toegevoegd aan de selectie van het 3de elftal. Good Old John Noevers start centraal achterin samen met Glenn Ettema.

De wedstrijd is nog geen minuut oud als Kenny Konings de bal krijgt en een rush van 30 meter meteen koelbloedig afrond. Een lekker begin en we zitten meteen goed in het zadel. De linkerkant loopt dan ook prima met opkomende back Wesley Zoetbrood. Enkele minuten later is het Elko Doven die met een solo actie de verdediging van Minor kapot speelt en de 0-2 op het scorebord zet. Als Elko vervolgens weer een prima actie maakt geeft hij een voorzet en scoort Armand Franssen à la Wesley Sneijder op het WK tegen Brazilië een onverwachte kopgoal. De kleinste man op het veld knikt keihard binnen en we staan op een comfortabele 0-3 voorsprong. Hierna laat Randy Snackers zien waarom hij is binnen gehengeld door de zaakwaarnemers van het 3de elftal. Als hij de bal ontvangt op de rand van de 16 neemt hij de bal ineens op de slof en deponeert hij de bal rechtsonder in de hoek. Hij laat de keeper kansloos en we staan op een comfortabele 0-4 voorsprong. Achterin komen we nauwelijks in de problemen en als er dan een kans komt voor Minor vinden ze Erik Urff op hun weg.

We gaan rusten met een 0-4 voorsprong en in de rust komt Mounir Arreffag in de ploeg nadat hij tijdens de coronaperiode zich vol heeft toegelegd op een golf carrière. Ook Giel Niesing, de nieuwe medewerker van onze hoofdsponsor L’Ortye Tuin-Deco-Bouw komt in de ploeg voor aanvoerder Glenn Ettema die de avond ervoor iets teveel gedronken heeft. Verder komt onze razendsnelle vlagger Robert Wijnen de voorhoede versterken. Giel Niesing start achterin maar gaat als een volleerde Franz Beckenbauer vol in de aanval. De tweede helft verloopt echter iets minder soepel dan de eerste helft en dan merk je dat de conditie nog moet worden opgebouwd. Na een inworp en een goede combinatie komt Minor zowaar op 1-4. Dichterbij komen de mannen van Minor echter niet en als Robert Wijnen gevloerd wordt mag Levy Jacobs de penalty nemen. Deze wordt in eerste instantie gestopt door de keeper maar in de rebound beland de bal in de winkelhaak. De stand is hiermee 5-1. Op een rush na van Wesley Zoetbrood ,die de lat raakt, zijn er verder bij beide kanten weinig kansen meer. De scheids fluit voor het einde en we kunnen spreken van een soepele 1-5 overwinning.

Opstelling: 1. Erik Urff. 2. Glenn Ettema. 5. Levy Jacobs. 17. Wesley Zoetbrood 8. Armand Franssen 7. Elko Doven 18. Danny Lemmens 11. Kenny Konings 13. Mark Urff 9. Randy Snackers

Invallers
14. Mounir Arreffag