Interview met Maurice Meijer, speler Voasje 2:

Adje Paparazzi kon het weer niet laten ging afgelopen weekend op de fiets naar Doonder om daar een interview te hebben met Maurice Meijer, 1 van de 2 Meijer telgen welke nu uitkomen voor Voasje 2…..

1. Maurice, welkom thuis zullen we maar zeggen, terug op het oude nest, hoe is dit zo gekomen? waarom ben je na zoveel jaren teruggekomen?

Dank je wel Adje. Eigenlijk komt het simpelweg door jou. Jij appte me van we willen weer een tweede elftal wat gaat voor plezier, oud 1e en 2e elftal spelers van weleer en trainen is niet verplicht. Ik heb toegezegd met de gedachte enkele potjes mee te spelen omdat ik ook bij de veteranen speel van Doenrade. Maar het is niet bij enkele potjes gebleven.

2. Bevalt het op Vaesrade 2, hoe gaat het? voetbaltechnisch gezien? wat vind je van het team?

Het bevalt heel goed. Echt een goed mix tussen oud en jong, hard werkende spelers en spelers met tactisch vernuft.

3. Als je terug denkt aan vroeger en aan Vaesrade, wat is dan je mooiste moment? als je er 1tje mag kiezen?

Jezus echt eentje maar. Laat ik voorop stellen dat ik mega fabtastische tijd heb gehad en de kantine en feestje altijd stampvol waren. Oke 2 dan. In de kantine regelden wij met nog een paar de feestjes en ieder jaar maakten we ook een film waarin we de grootste onzin uithaalde en waarin Minor altijd centraal stond. Deze speelden we af voor een volle kantine en lag iedereen in een deuk. Sportief gezien waren er echt vele. Voor mij persoonlijk was het jaar waar we net niet kampioen waren geworden. De nacompetitie die volgde. 1e wedstr uit Maasbracht werd 1-1. Thuis kregen we in de laatste minuut een penalty die ik benutte. Max Elze hield 3 strafschoppen op rij en we gingen door naar de volgende ronde tegen Brevendia. Eerst uit. 2-1 voor en weer in allerlaatste minuut mocht ik een pingel binnenschieten. 1-3 gewonnen. Dit was net genoeg omdat we thuis met 1-0 verloren. De finale was tegen Holtum waarin ik Michael de Jong de wedstrijd openbrak na een lange bal van mij. Exact hetzelfde 15 minuten later alleen was Bert Rietrae de gever. Glenn Peeters maakte en nog 3-0 van. De extase en feestjes die volgden waren fenomenaal. Vooral de foto waren wijken Harrie Jeurissen met de handen in de lucht stond staat op mijn netvlies gebrand.
Daarnaast waren we gewoon een hecht team. De gehele selectie. We trainden op kapot af en bijna niemand miste een training.

4. Wie is in Vaesrade de beste trainer die je gehad hebt en waarom?

Voor mij persoonlijk Ger Vromen. Hij gaf mij ontzettend veel vertrouwen. Ik nam alle pingels en vrije trappen rond de middenlijn en speelde altijd. Daarnaast een fijne persoonlijkheid op het veld maar ook in de kantine een graag geziene gast.

5. Het hedendaagse amateurvoetbal is behoorlijk veranderd, hoe kan dat in jou ogen? en wat kunnen de clubs doen om de terugloop in leden te doen voorkomen?

Dat klopt. In mijn nadagen op het eerste van RKDFC ergerde ik me daar al groen en geel aan. Spelers gaan gewoon weekendjes weg tijdens de competitie. Ondenkbaar in onze tijd. Dan stond je gewoon ernaast. De mentaliteit en discipline is gewoon echt achteruit gegaan. Voor het minste wordt afgemeld. Dit is helaas de tendens. Onomkeerbaar helaas.

6. Wie heeft het lelijkste tenue in het amateurvoetbal en waarom? en wie het mooiste natuurlijk?

Weet je tenues maakt mij niet uit. Moet zeggen dat ik die van Minor altijd lelijk vond en ik vind die van Woander Forest nu wel echt tof.

7. even 5 korte stellingen waarop je snel mag reageren zonder toelichting:
– Vochtig of droog toiletpapier?
– Michel of Johan?
– Louter Kabouter of RKDFC?
– Geel of Blauw?
– De veteranen van Doenrade of de Pedaalridders?

Vochtig
Daar kan ik niet tussen kiezen.
Hier ook niet. Beide topclubs
Blauw
Veteranen van Doenrade

8. Wie is de beste speler in Vaesrade waar je mee hebt samengespeeld en waarom?

Poeh. Denk toch Michael Gerits.

9. Kan Vaesrade 1 nog meedoen om de titel?

Zeker. Als ze deze lijn doorzetten kan het

10. Maakt Vaesrade 2 as zondag een kans tegen Heksenberg Nec 4 en daarmee kans op de titel?

Ja we maken zeker een kans. Zoals gezegd hebben we een goede mix. Maar het moet zondag allemaal kloppen om een kans te maken. Ik bekijk het van een andere kant. We waren dit seizoen begonnen om lekker en leuk te ballen. Als we kampioen worden is leuk maar geen must. Dit team bij elkaar houden is veel belangrijker en zorgen dat iedereen tevreden is.

11. Wil jezelf nog wat zeggen tegen alle leden van geel en blauw?

Blijf zolang mogelijk vechten voor het bestaan. Als de voetbalclub weggaat in Voasje gaat het doodbloeden.

Maurice, bedankt voor het interview, na het interview bleef het nog lang onrustig in Pedaalriddersland, want Maurice en Adje babbelde nog lang na over het wel en wee van Voasje en Doonder!