Interview met Frank Extra

Marvin de Winter vroeg zich zondag af waar Adje Papparazi is gebleven? Dus Adje kroop uit de bosjes en ging het gesprek aan met onze nieuwe voorzitter Frank Extra.
Nieuwe voorzitter Frank Cooky, mooi man? Hoe is het zo gekomen, ben je gevraagd heb je je opgegeven?
1. Mooi Man met een vraagteken? Maar daar maar een ! van. Zeker mooi man!
Ik ben inderdaad gevraagd. En als iemand je vraagt voor je clubje dan is dat eigenlijk geen vraag. Wel hebben we goed gesproken over de invulling en de randvoorwaarden van zowel club als mijn eigen beschikbaarheid. Mooie constructieve gesprekken die de basis gelegd hebben.
2. We nemen aan dat je er zin in hebt om Frank Vusschers na zoveel jaar op te volgen, wat zijn je verwachtingen?
Ik heb er inderdaad enorm veel zin in en gun de andere Frank na zoveel jaren ook zijn afscheid! Primair begint het bij zijn keuze en dat moet iedereen respecteren. Kijk waar we staan als club, dit heeft hij samen met de bestuursleden door de jaren, de leden, sponsoren en vrijwilligers neer kunnen zetten. Dit benodigd goede leiderschapskwaliteiten. Gelukkig mag ik nu al “stage lopen” en vind er dus al overdracht plaats en zal hij altijd aan onze club verbonden blijven. Het lijntje voor raad en daad zal blijven bestaan wat voor mij ook een fijn gevoel is.
De verwachtingen zijn denk ik wel duidelijk. Samen met de overige fantastische bestuursleden de lijn van Frank verder doorzetten en waar nodig verbeteren.
3. Wat ga je anders doen in Voasje? Wat zijn je doelstellingen, waar staan we over 5 jaar?
Ik weet niet of ik zozeer echt fundamenteel iets anders ga doen. De lijn die Frank heeft neergezet past denk ik 100% bij het DNA van onze club en ons dorp, dus ook bij mij. Veranderingen liggen met name in details. Ik heet natuurlijk ook Frank, maar ben geen Frank Vusschers, dus zal best dingen anders doen, maar niet in strijd met onze identiteit die denk ik redelijk gelijk is.
Ik hoop om over 5 jaar nog steeds een mooie zelfstandige vereniging te zijn met een volledige verankering in het dorp. Ik ben van mening dat wij als voetbalclub een veel bredere functie hebben dan alleen puur een voetbalfunctie. Om de leefbaarheid in een kleine kern te handhaven, zeker omdat wij geen basisschool meer hebben, is het essentieel dat de verenigingen de functie van ontmoetingsplaats en sociale verbindingsfactor innemen. Daar ligt denk ik onze grootste uitdaging en doelstelling.
Verder hoop ik dat we sportief de afgelopen jaren vervolg kunnen geven en we de jeugd nog verder op de kaart kunnen zetten!
4. Je bent een echte verenigingsman en dat is erg mooi voor ons dorp om zo een betrokken iemand aan het roer te hebben staan, wat zeggen ze thuis van je nieuwe functie?
Uiteraard ben ik al redelijk betrokken bij verenigingen en initiatieven. Hierin heb ik en zal ik wel qua invulling zaken in aanpassen. Dit is ook al besproken en ingezet. Dit hoort bij de randvoorwaarden zoals beschreven in vraag 1.Het thuisfront is natuurlijk deels wel gewend dat ik een gedeelte van mijn tijd aan andere (dorps)activiteiten besteed. Denk dat hier balans en redelijkheid belangrijk in is. Maar uiteraard ben ik het thuisfront dankbaar dat ik deze zaken van hun mag doen, ik denk omdat ze mij dit gunnen. Hopelijk niet omdat ik thuis zo ongezellig ben 😊
5. Even een paar dillema’s voorzitter en je moet kiezen, je mag wel uitleggen waarom:
– Vaesrade of Roda? Dit is kiezen tussen je tweelingbroer en zus. En dus niet te doen!
– Droepnaze of Ask Felix? Dit is makkelijk. Ask Felix is mijn dagdagelijkse bezigheid. De Droepnaze één van mijn dierbare hobby’s. Dit bijt elkaar niet.
– Vochtig of droog wc papier? Ligt eraan… voor of tijdens de Carnaval?
– Minor of Fortuna? Minor is denk ik een goede buur met rivaliserende gevoelens over en weer. Ik vind dit juist een mooi gegeven en denk, mits op een respectvolle en nette manier, helaas een uitstervend fenomeen. Door alle fusies en samenwerkingen in het amateurvoetbal komen tradities en historie toch vaak in gevaar. Een wedstrijd tegen Minor geeft toch altijd iets extra’s. Jammer dat zij een aantal klassen hoger spelen… maar wij komen eraan(grapje)
Geen enkel commentaar op Groen-Gele fiasco’s
– Frank Vusschers of Frank Extra?
Nu nog Frank Vusschers, vanaf seizoen 2024-2025 Frank Extra.
6. Stel Frank je gaat naar een onbewoond eiland en je mag 1 persoon meenemen en 1 artikel, wie neem je mee en waarom en wat neem je mee en waarom?
Nou ja normaal gesproken mijn gezin en natuurlijk een Roda en Voasje shirt, maar dat wordt met deze vraag natuurlijk niet uitgelokt!
Dus ik zou Chantal Janzen meenemen en een badminton-set. Wat is mooier dan Badmintonnen met Chantal op wit strand met azuurblauwe zee?
7. Terug naar het voetbal, stel we gaan naar de 2e klasse, is dat te doen als klein clubke?
Ik denk dat je als club altijd het hoogste moet nastreven. Dus als je in de 3e klasse voetbalt is dat kampioen worden of promoveren. Je moet daar niet voor weglopen. Het moet aan de andere kant denk ik voor een club als Vaesrade ook niet het absolute doel zijn.
Mocht dit gebeuren, dan gaan wij de uitdaging aan en zullen wij dit managen. “Dat is os Voasje”
8. We hebben een heel jong bestuur en daar zijn we fier op, de club is groeiende, hoe denk jij dat dat komt dat het zo goed gaat? Ben je blij met het huidige bestuur?
Ik denk dat Vaesrade misschien wel één van de jongste besturen van Limburg heeft! Hier moeten we enorm trots op zijn.
De personen kende ik vanuit de club natuurlijk al. Maar door mijn stageplaats bij Frank (Vusschers) heb ik de bestuursleden ook al mogen leren kennen in hun bestuur rol. Ik ben hier echt positief door verrast. De samenstelling met ervaring en een stukje jeugdig bestuur talent is echt een ijzersterke. Ik ben nu al trots hier vanaf komend seizoen deel vanuit te mogen maken!
9. Wat ga je als 1e veranderen als je begint, wanneer begin je eigenlijk?
Zoals gezegd loop ik al stage, maar begin ik officieel per seizoen 2024-2025. Over het veranderen in de essentie heb ik eerder al iets gezegd, maar er is concreet wel iets wat ik wil veranderen. Een soort cadeautje bij aantreden. Ik ga dit nog niet verklappen en dit zal vanzelf duidelijk worden.
10. FC Beekdaelen in 2026 ja of nee en waarom?
Nee! Ik heb het in een aantal eerdere vragen al benoemd. Ik denk dat een voetbalclub anno 2026 nog meer de rol van sociale ontmoetingsplek in een dorp moet zijn. Dit hoeft overigens niet alleen voetbalactiviteiten te betreffen.
Verder ben ik misschien een romanticus, maar ik kan genieten van authentieke clubs, historie en bijbehorende sentimenten. Dit gaat toch deels verloren bij fusies. Ik snap ook dat het soms niet anders kan en dit onvermijdelijk is, maar waar mogelijk houd ik graag vast aan bestaande identiteit.
11. Gaat Roda promoveren?
Dit is geen vraag maar een gegeven! Ook absoluut een must voor de grootste profclub van Limburg.
12. Wil je zelf nog wat kwijt aan onze leden?
Nou dat ik vertrouwen in club, leden, sponsoren, vrijwilligers en alle aan ons verbonden mensen heb en ik hoop dat iedereen ook vertrouwen heeft. Verder hoop ik dat iedereen die aan de club verbonden is mij weet te vinden als er zaken spelen.
Ich höb d’r zin in!
Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en de tekst 'RV K1963 1963 KOM MAAR DOOR MET DIE VRAGEN! HEB JE FF TIJD FRANK? G9l'