FC Hoensbroek 4 – Vaesrade 3 28-11-2021

Nadat afgelopen week bekend werd dat de maatregelen van de overheid het weer vrijwel onmogelijk maken om te blijven trainen hadden we afgelopen week onze voorlopig laatste training van het jaar en mogelijk was deze zondag ook de laatste wedstrijd van het jaar. De tegenstander van vandaag is FC Hoensbroek 4. Een elftal dat al jaren onderin bungelt in onze competitie. Dat de verschillen groot zijn in onze klasse zal ook vandaag weer blijken. Etienne Wouters is vandaag afwezig wegens ziekte en daardoor is de terugkeer van de legendarische nummer 99 weer een feit. Nick L’Ortye komt ons vandaag versterken omdat we een beetje krap in de mensen zitten.

Als de wedstrijd start tikken we de bal rustig rond en komt FC Hoensbroek al direct nauwelijks in het spel voor. Na 5 minuten stuurt Levy de bal in de diepte naar Randy die de bal voorgeeft op Danny Lemmens. Hij tikt de bal in het doel en de vroege voorsprong is een feit. Als 5 minuten later Elko wordt neergehaald in het strafschopgebied krijgen we een terechte penalty. Levy gaat achter de bal staan en schiet de 0-2 binnen. Als Danny vervolgens op aangeven van Randy binnen het kwartier de 0-3 binnen knikt is de wedstrijd gespeeld. Echt spannend gaat het vandaag niet worden. FC Hoensbroek laat het hierna compleet lopen. Iedere uittrap van de keeper is een prooi voor Mark Urff en vanuit hier kunnen we lekker rond tikken. Achterin staat onze keeper Etienne Borrel kou te vatten en hebben de verdedigers weinig te doen. Hierna is het tijd voor twee kunststukjes van Kenny. Eerst schiet hij een voorzet direct in het doel. Bij Kenny zijn tweede goal heeft de doelman ambities als veldspeler. Hij is letterlijk en figuurlijk de weg kwijt als hij de bal bij Kenny inlevert, zodat Kenny vervolgens van 30 meter de bal binnen kan schieten. Vervolgens wordt Kay Roovers vanaf de zijkant diep gestuurd en schiet hij de 0-6 binnen. De stand is na een half uur 0-6 en we brengen onze drie wisselspelers erin om iedereen speeltijd te gunnen. Hierdoor krijgt FC Hoensbroek de enige kans van de wedstrijd omdat het even niet goed georganiseerd is. Dit is dan ook het enige moment dat Etienne Borrel moet ingrijpen. Dit doet hij goed en via de buitenkant van de paal gaat de bal naast. Hierna gaan we vrolijk verder waar we gebleven waren. Als Elko de bal op rand zestien krijgt kapt hij drie spelers uit die allemaal omvallen om vervolgens de keeper te verschalken. Cruijff zou zeggen dat de verdediging zo lek als een mandje is. Hierna knalt Randy op aangeven van Elko de 8-0 de kruising in en kunnen we concluderen dat deze 2 teams duidelijk niet van hetzelfde kaliber zijn. Als Elko vervolgens voor rust ook nog de 9-0 maakt is de afstraffing voor rust al compleet.

Na rust doen we iets rustiger aan, maar dan geeft Randy de bal af op Nick, en hoe: Gallery play, hij doet het met een hakje. Nick schiet de 10-0 feilloos in het kruis. Mooi doelpunt, alsof alle verdedigers er niet staan. Prima afgemaakt. Vervolgens worden we iets slordiger maar gevaarlijk wordt FC Hoensbroek nooit. We wisselen weer drie keer zodat iedereen voldoende speeltijd krijgt en als Elko zijn 3de van de ochtend maakt kun je wel stellen dat hij doelpunten maakt als warme broodjes vandaag. Waar Randy tot nu toe vooral met assists heeft gestrooid zorgt hij voor het slotakkoord door ook zijn 2de en 3de goal te maken door twee goede individuele acties zelf af te ronden. Daarmee brengt hij de eindstand op 0-13.

Door het verlies van Amstenrade komen we hiermee op een 3de plaats te staan. De onderlinge topper tussen Voerendaal 5 en de Leeuw 3 eindigde in een 3-0 overwinning voor Voerendaal die hiermee bevestigen de absolute titelfavoriet te zijn. Het blijft zonde dat we tegen beide teams onnodig punten lieten liggen maar of we deze competitie nog uitspelen door alle corona-perikelen is sowieso nog maar de vraag.