Derby gaat verloren

Onze tweede bekerwedstrijd, nadat we vorige week in onze eerste wedstrijd moeizaam gelijk speelde tegen FC Hoensbroek 3, is meteen een pittige. We spelen een uitwedstrijd bij de rivaal. Minor 4; vorig jaar gedegradeerd uit de 5de klasse en het jaar ervoor kampioen in de 6de klasse. Zelf missen we een waslijst aan spelers nadat vorige week 5 spelers geblesseerd zijn uitgevallen. Verder missen we onze vaste krachten Ildar Vleugels en Rob Hiensch omdat ze andere verplichtingen hebben deze zondag. Gelukkig zijn onze nieuwe aanwinsten Elko Doven en Koen van de Laar er vandaag wel voor het eerst bij nadat ze beide zijn teruggekeerd van vakantie.

Om tot een waardige selectie te komen deze zondag zijn de vedettes John Noevers en Wiel Notermans van stal gehaald. Beide mannen starten ook in de basis omdat we de ervaring deze zondag wel kunnen gebruiken. We starten de wedstrijd en tikken de bal best aardig rond; echter na 5 minuten lijden we dom balverlies en steekt Minor met één simpele pass door onze verdediging en staan we met 1-0 achter. Nadat we in het eerste half uur weer twee keer simpel balverlies lijden staan we binnen het half uur met 0-3 achter. Niet het begin waar je op hoopt in een derby. Ieder balverlies lijdt een tegendoelpunt in waardoor het voetballende aspect ook verloren gaat. In het laatste kwartier van de eerste helft gaan we zelf weer voetballen. Hierdoor komen er kansen voor Wiel Notermans, Etienne Wouters en Elko Doven. Helaas wil de bal er voor rust niet meer invallen.

We gaan rusten met een 3-0 achterstand. In de rust maken we een omzetting door John Noevers op het middenveld te zetten en Mark Urff zakt een linie terug om samen met Glenn Ettema centraal in de verdediging te gaan spelen. Wiel Notermans is moe gestreden en laat zich wisselen. Hierdoor schuift Etienne Wouters een linie naar voren.

De tweede helft hebben we dan ook meer grip op het middenveld en met Mark Urff hebben we een goed slot op de deur. Minor wordt in de tweede helft nauwelijks meer gevaarlijk en we spelen constant op de helft van de tegenstander. In de 50ste minuut krijg Elko Doven de bal en laat hij zijn klasse zien door de bal van ruim 20 meter prachtig het kruis in te schieten. Het geloof is weer terug en we gaan vol in de aanval. Echter in één van de spaarzame aanvallen van Minor tikt Bjarne Bindels de linksbuiten van Minor op de hakken. Minor krijgt een terechte penalty en de goed keepende Etienne Borrel is kansloos op deze inzet. Bij een 4-1 achterstand geven we echter niet op en na een combinatie tussen Daniel van der Zwaag en Elko Doven scoort laatstgenoemde zijn tweede doelpunt van de middag. Hierna volgen nog een aantal kansen, zo tikt de keeper van Minor een vrije trap van Elko Doven knap uit de kruising en wordt een kopbal van John Noevers van de lijn gehaald door een verdediger van Minor. Uiteindelijk zijn we niet in staat om de aansluitingstreffer te maken en verliezen we verdiend met 4-2 na een slechte eerste helft en een hoopgevende tweede helft.

Opstelling: 1. Etienne Borrel  2. Glenn Ettema  3. John Noevers  4. Logan Westerhof  5. Levy Jacobs
19. Koen van de Laar 7. Elko Doven 13. Mark Urff  10. Etienne Wouters  8. Daniel van der Zwaag        6. Wiel Notermans

Invallers:                                                         Doelpunten
15. Mitchell Vos                                            7. Elko Doven 2x