Alfa Sport 3 – Vaesrade 3

Eerste officiële wedstrijd in winst omgezet !!

Na een voorbereiding met wisselende resultaten in drie oefenwedstrijden tegen relatief sterke tegenstanders staat vandaag de eerste bekerwedstrijd op het programma. We spelen vandaag tegen een inmiddels vertrouwde tegenstander. Alfa Sport 3 treffen we voor de vierde keer in anderhalf jaar tijd. Dit is tevens de ploeg waar we vorig jaar de enige twee punten tegen verloren in het hele seizoen. Vandaag starten we met een andere basisopstelling. Dit komt mede omdat Rob Hiensch dit weekend verhinderd is. Daarom start Kay Roovers vandaag op het middenveld en neemt Ildar Vleugels de laatste man positie in. Mounir Arreffag start als rechtsback en Armand Franssen is weer terug nadat hij vorige week met zijn zoon op proef was bij Ajax. Gelukkig werd hij te oud bevonden en staat hij vandaag gewoon weer centraal op ons middenveld.

We starten vandaag voetballend best aardig, we laten het balletje rondgaan en ondanks de wisselingen in de opstelling gaat het best aardig in de eerste helft. We komen na ongeveer een kwartier verdiend op voorsprong. Als Armand Franssen zich op de rand van de 16 meldt ontvangt hij de bal en zonder te twijfelen schiet hij hard en hoog raak. Op dit moment voelen we ons oppermachtig en krijgen we het gevoel dat we over deze ploeg heen moeten lopen. In balbezit gaan we echter fouten maken en hierdoor ontstaan er mogelijkheden voor Alfa Sport. Eerst delen ze een paar speldenprikjes uit en komen we goed weg als de aanvaller van Alfa de lat raakt. Als we achterin echter te lang treuzelen lijden we dodelijk balverlies en profiteert Alfa optimaal met een laag schot in de hoek. De stand is gelijk, maar na vijf minuten staan we alweer voor. Elko Doven raakte in het begin van de wedstrijd al de lat, maar als hij de bal ontvangt van Brian Boss en een tweede keer de ruimte krijgt om te schieten rost hij de bal van ruim 20 meter in de kruising via de lat. Een ware beauty waarmee Elko zijn klasse weer even onderstreept. Er lijkt dus wederom niks aan de hand en we hebben ook constant balbezit. Echter bij een tweede keer balverlies op eigen helft krijgt de behendige spits van Alfa Sport de bal en puntert hij deze mooi raak in de bovenhoek. Etienne Borrel, die verder een prima wedstrijd keepte, is kansloos op deze inzet. Een gelijke stand die totaal onnodig is en puur en alleen ontstaat door de fouten die wij zelf maken. Gelukkig komen we voor rust wel nog op een 2-3 voorsprong. Als Kenny Konings en Etienne Wouters een mooie aanval opzetten ontvangt Kay de bal op de rand van de 16. Met een tegendraads schot schiet hij feilloos binnen.

In de rust voeren we een aantal wissels door. Kerhin Kamionka komt in de ploeg voor Brian, die een verdienstelijke eerste helft speelde, en Rik Hendrix en Giel Niesing vervangen Mounir en Ildar in de achterhoede. We starten de tweede helft een beetje onwennig en al snel wordt Alfa Sport gevaarlijk en moet Rik aan de noodrem trekken. We komen goed weg met alleen een vrije trap tegen, die verder geen gevaar oplevert. Echter na 10 minuten in de tweede helft komt er na slecht verdedigen een buitenspeler vrij voor de keeper vanaf de zijkant. Hij schiet de bal bij de eerste paal erin en na een eerste helft waarin je dik moet voorstaan, staan we nu plots weer onnodig gelijk; 3-3. Hierna komen we eigenlijk nauwelijks meer in ons spel en vergeten we te voetballen. Ook neemt de ergernis weer toe en schelden we onderling teveel. Toch een valkuil waar we vaker tegen aanlopen helaas. Gedurende de tweede helft komen Mitchell Vos en Nick L’Ortye in de ploeg en beide mannen zetten zich voortreffelijk in. Ondanks dat we de bal niet heel vaak meer voorin krijgen gaan we vandaag toch winnen. Als Mitchell de bal ontvangt in het zestienmetergebied van Alfa Sport schermt hij de bal goed af en legt hij terug op Elko. De spelers van Alfa hebben in de eerste helft al gezien dat Elko aardig kan schieten van afstand, maar ze geven hem toch alle ruimte om opnieuw uit te halen. Hij schiet de bal vanaf rand 16 wederom in de kruising. Misschien niet zo mooi als zijn eerste doelpunt, maar wederom een beauty. Hierna is het nog vijf minuten billenknijpen en voetballen we nogal paniekerig. We trekken de winst echter over de streep en de eerste overwinning in de eerste officiële wedstrijd is een feit.
Opstelling 1.Etienne Borrel 2.Glenn Ettema 3.Ildar Vleugels 14.Mounir Arreffag 5.Levy Jacobs 19.Armand Franssen 7.Elko Doven 4.Kay Roovers 10.Etienne Wouters 11.Kenny Konings 17. Brian Boss

Wissels: Doelpuntenmakers: Technische staf 9. Kerhin Kamionka Elko Doven 2x John Noevers 17. Rik Hendrix Armand Franssen 1x Richard van Bakel 16. Joost van Dun Kay Roovers 1x 99. Nick L’Ortye 6. Giel Niesing 15. Mitchell Vos