Kleine derby – een ouderwetse Derby!

Minor 2 – Vaesrade 2 – 3-3 (04-11-2018)

Het was zondag zoals het hoort te zijn in een derby tussen Minor en Vaesrade. Er was strijd, passie, veerkracht, tumult, hardheid, slecht voetbal, sensationeel scoreverloop en emotie.

Minor 2, het reserveteam van hoofdklasser Minor 1 had moeite met de stugheid van ” de beurkes” oet Voasje. Die weer als vanouds alles gaven en nog wat meer om de grote rivaal van over de brug te verslaan. Het leeft in Vaesrade nu eenmaal meer dan in Nuth die altijd durende strijd tussen de 2 ploegen uit Groot Nuth. Voetballend begon Minor misschien wel beter deze wedstrijd maar qua inzet was er maar 1 ploeg die de boventoon voerde en dat was Voasje. Misschien ging men in deze strijd af en toe net wat over het randje maar scheidsrechter Herveille liet veel toe. Er waren veel overtredingen en het voetbal was niet echt goed aan weerszijde, er waren slordigheden en er was veelal wanorde aan de bal. Minor kreeg kansen, de grootste was er voor Mitchel Kolker en Vaesrade kreeg kansen via Randy Snackers maar beide goalies hielden hun doel tot aan de rust schoon en tot aan de thee gebeurde er voetballend ook niet veel. Strijd en passie was er vooral aan Vaesrade kant waar meermaals de mouwen omhoog gingen. Minor ontsnapte aan rood toen Mark Urff de goalie hoog in de lucht passeerde en de keeper buiten de zestien alleen maar met een overtreding Urff kon stoppen. Herveille trok geel tot ongenoegen van alles wat Voasje heette. Ontsnapte Vaesrade niet ook aan rood? Misschien wel een beetje want Armand Franssen deponeerde ala Nigel de Jong de noppen van zijn schoenen in de rug van de snelle Minor aanvaller, Herveille trok hier niets en dus bleven zowel Minor alsook Vaesrade tot aan de rust met 11 man staan. In de rust kon Keulen veel wisselen want Vaesrade 2 kampt met een luxe probleem, maar liefst 6 spelers zaten er op de bank en er ware ook niet eens spelers bij. Good old Michael Gerits kwam en Laurens Merkens. Michael Gerits deed meteen van zich spreken want na de 1-0 (vrije trap) van Minor scoorde de routinier van dichtbij de verdiende 1-1. Kwam er nog meer sensatie, ja hoor….op links kon Minor doorstomen en simpel 2-1 maken, onnodig kwam Vaesrade weer op achterstand. Maar men toonde veerkracht. Alweer drukte Michael Gerits zijn stempel op de wedstrijd want zijn bekeken pass op Randy Snackers werd koelbloedig afgemaakt en de stand was weer gelijk (2-2). Het was hectisch de 2e helft want er gebeurde van alles, op het veld, ernaast in de dug out, eigenlijk overal, een afkoelingsperiode tussendoor bood het relaas. De derby leek in 2-2 te eindigen maar de verdediging van Vaesrade verwerkte de bal niet adequaat en door een woud van benen werd de 3-2 binnengeschoten. Nu was Voasje toch echt murw….NEE….Invaller Etienne Wouters had de opdracht meegekregen om te scoren en dat ging die doen ook. Lars Keulen die ook al was ingevallen bediende Michael Gerits, die lobde de bal op de lat en de teruggekomen bal was een prooi voor Wouters die zijn team in extremis naar 3-3 schoot en deze 3-3 voelde moreel aan alsof Voasje had gewonnen in de altijd hete burenstrijd tegen Minor.

JA, het was weer een echte derby in Nuth tussen Minor en Voasje…voor de neutrale toeschouwer genieten geblazen want er gebeurde van alles.

In de stand staat Vaesrade op de 7e plaats, er werd slechts 1x verloren en 4x gelijk gespeeld, gewonnen werd er 1x. Er werd 8x gescoord! Dit jonge team met wat ervaring erbij van good old Gerits en Franssen, Urff, en Keulen is tot veel in staat en zal voor iedere tegenstander een lastig te nemen horde zijn. Met grasmaaiers als Tim Meyer en Kai Vusschers alsook de goed spelende jeugd zoals Jon Keulen, Jordi Bemelmans en noem maar op…mag iedereen op zijn hoedde zijn.

We verheugen ons alweer op de derby Vaesrade – Minor.

Ben Labyed, trainer van Minor 2 en zeer ervaren als coach zei na afloop dat die nu van dichtbij had meegemaakt wat Minor – Vaesrade precies inhoud. Jullie van Vaesrade gaan over lijken als jullie groene shirts zien en zo is het maar net.

Voasje Alaaf.