1e elftal

Selectie

Elftalfoto

Winterprogramma

Speelschema

Wedstrijdverslag

Topscorers

Vaesrade 1 – seizoen 2017/2018 (dubbelklik op de foto voor een grote versie)

 

Vaesrade 1 2017-2018:

Bovenste rij van links naar rechts: Paul Bisschops (trainer) – Johan van de Laar (verzorger) – Danny Lemmens – Yassine Zanoodi – Sven Thijssen – Rick Holthuijsen – Marvin de Winter – Yassine Eladem – Erik Urff – Rene van Bavel (leider) – Ton Sturtz (leider) – Andre Basten (grensrechter).

Onderste rij van links naar rechts: Kyle Weerts – Yannick Kramer – Jerry Lee de Groot – Dylano Diemant – Gino Quaden – Yves Fleuren – Jason Trinidad – Wesley Zoetbrood

Op de foto ontbreekt: Tony Geestman en Frank Vincken

 

 

Speelschema competitie seizoen 2017/2018

zondag 24-09-2017 1-1 WDZ 1 Vaesrade 1
zondag 01-10-2017 3-1 Vaesrade 1 Geuldal 1
zondag 15-10-2017 0-2 Vaesrade 1 RKHBS 1
zondag 22-10-2017 6-0 Vaesrade 1 Rood/Groen LVC’01 1
zondag 29-10-2017 2-0 Voerendaal 1 Vaesrade 1
zondag 05-11-2017 1-0 Vaesrade 1 sV Brunssum 1
zondag 19-11-2017 2-1 Kakertse boys 1 Vaesrade 1
zondag 26-11-2017 0-4 Vaesrade 1 Wijnandia 1
zondag 28-01-2015 0-4 Passart/VKC 1 Vaesrade 1
zondag 04-02-2018 1-3 Vaesrade 1 WDZ 1
zondag 25-02-2018 2-1 RKHBS 1 Vaesrade 1
vrijdag 09-03-2018 2-0 SV Brunssum 1 Vaesrade 1
zondag 25-03-2018 14.30 uur Rood/Groen LVC’01 Vaesrade 1
zaterdag 31-03-2018 18.00 uur Vaesrade 1 Kakertse boys 1
zondag 08-04-2018 14.30 uur SV Geuldal 1 Vaesrade 1
zondag 15-04-2018 14.30 uur Vaesrade 1 Passart/VKC 1
zondag 22-04-2018 14.30 uur Vaesrade 1 RKTSV 1
zondag 29-04-2018 Beker/Inhaal
zondag 06-05-2018 Beker/Inhaal
zondag 13-05-2018 14.30 uur Wijnandia 1 Vaesrade 1
zondag 20-05-2018 14.30 uur KVC Oranje 1 Vaesrade 1
zondag 27-05-2018 14.30 uur Vaesrade 1 SV Zwart-Wit’19 1
zondag 03-06-2018 Nacompetitie
zondag 10-06-2018 Nacompetitie
zondag 17-06-2018 Nacompetitie

Hier volgen de wedstrijdverslagen van Vaesrade 2016/2017.(competitie)

Interview met Paul Bisschops….

Paul Bisschops, trainer van Vaesrade…..wie is eigenlijk Paul Bisschops?

Vader van dochter Anouk en zoon Mike. Reeds 36 jaar getrouwd met voetbalvrouw Marlies en ondertussen geniet ik met volle teugen van mijn twee kleinkinderen Liva en Ilvy. Voetbal is de rode draad in de familie. Anouk speelde jarenlang in het damesvoetbal en Mike heeft ondertussen zijn TC3 diploma behaald en is trainer van FC Hoensbroek O19 dat in de landelijke 4e divisie speelt. De vriend van mijn dochter, Jordy Reneerkens, is trainer van Walram en is toegelaten tot de trainersopleiding TC1. Daarnaast acteert Jolijn, vriendin van Mike, in het damesvoetbal dus mag je drie keer raden wat het onderwerp is tijdens het middageten….. Na enkele jaren als jeugd- en assistenttrainer bij EHC te zijn geweest was het toenmalige VCT in Hoensbroek mijn eerste vereniging als zelfstandig trainer. Daarna volgden Nieuw-Einde, RKDFC, Schimmert, FC Hoensbroek, GSV’28, Voerendaal, EHC A-jeugd en (tevens Technische Zaken), RKHBS, NEC’92 en Walram (waarvan het laatste seizoen Coördinator Technische Zaken).

Waarom Vaesrade? (dit had jij en Vaesrade 10 jaar geleden niet durven dromen toch?)

Vaesrade heeft mij diverse keren gevraagd om trainer te worden. Helaas kon dat niet omdat ik telkens reeds had bijgetekend bij een van mijn vorige clubs. Daarbij was Vaesrade vroeger een duiventil van spelers die in de hoogste amateur regionen gespeeld hadden en als ik ergens niet van houd is het dat wel. Nu is de situatie anders en de heeft de club gekozen voor continuiteit en een stabiele selectie.

Wat zijn je verwachtingen van Vaesrade 1 en 2? M.a.w. gaan we meedoen voor prijzen?

De insteek voor beide teams is, om na een aantal moeilijke seizoenen, zo snel mogelijk weg te komen van de onderste plaatsen en te bouwen aan een evenwichtige selectie. Over eventuele prijzen durf ik geen uitspraken te doen aangezien ik de sterkte van beide teams nog niet kan inschatten. Het klinkt wellicht vreemd, maar voor mijn gevoel zijn we, ondanks het feit dat de competitie reeds gestart is, nu pas in de afrondende fase van de voorbereiding.

Wat vind je van het niveau van de Vaesrade selectie na een kleine 2 maanden bezig te zijn met deze “jonge” groep?

Gelukkig is er in beide teams van een goede leeftijdsopbouw sprake waarbij het jeugdig enthousiasme de boventoon voert. En dat is de basis voor een mooie toekomst. Opvallend zijn de gretigheid en beleving tijdens de trainingen en het is zaak om hier vervolg aan te geven. Op den duur zal dat voor beide teams moeten leiden tot vaste plaatsen in “het linkerrijtje”.

Even een andere stomme vraag tussendoor, de liefde voor Feyenoord? Waar is die vandaan gekomen?

Ik ben er achter gekomen dat Vaesrade een echt Ajax-nest is. Dus moet ik voorzichtig zijn in mijn antwoord. Als 14-jarige zag ik op TV de wedstrijd om de wereldcup tussen Estudiantes de la Plata en Feijenoord. De Rotterdammers wonnen die wedstrijd door een doelpunt van Joop van Daele. De huldiging op de Coolsingel was fantastisch en sindsdien heeft die club mijn sympathie. Feijenoord is een echte volksclub en speelt in een van de sfeervolste stadions ter wereld. Ook tijdens moeilijke tijden zit De Kuip helemaal vol en het spreekt me aan dat het Legioen de club nooit in de steek laat. Toch ben ik realist en hoop dat Ajax en de overige Nederlandse clubs internationaal hoge ogen gooien. Dat is uiteindelijk alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal.

Wat vind je van de club Vaesrade tot dusver en dan bedoel ik de gehele club?

Voasje is een warme vereniging waar iedereen graag vertoeft en zijn bijdrage levert. Mede door de inzet van bestuur, vrijwilligers, kader en kantine-echtpaar heerst er een positieve sfeer in de club en dat is dan ook de reden dat nieuwe spelers zich snel gewaardeerd en thuis voelen. Successen worden samen gevierd en teleurstellingen worden samen verwerkt. Dat de club op de goede weg is zie je terug in het feit dat er een vierde elftal bijgekomen is en dat we sinds lange tijd weer beschikken over een A-jeugd (O19) dat getraind wordt door Peter Nowik en Lars Keulen.

Wat zou je bespreken als je met Daniel Dormans op een onbewoond eiland zou zitten?

Dat hij veel meer in zijn mars heeft dan dat hij tot nu toe laat zien. Als hij zijn scorend vermogen en technische vaardigheden kan koppelen aan een optimale fysieke gesteldheid dan kunnen we nog veel plezier aan hem beleven en zal hij zelf nog meer gaan genieten van zijn voetbalkwaliteiten. Een ander onderwerp zal gaan over voetbalsokken, maar dat is slechts voer voor insiders…..

Jij als nomaad, bij welke club heb je het prettigst gewerkt tot dusver en waarom?

Het is een cliché, maar ik kan gerust stellen dat ik bij alle verenigingen prettig gewerkt heb. Diverse kampioenschappen, vele nacompetities en zelfs een degradatie hebben geleid tot veel bekenden in het amateurvoetbal. En aangezien je elkaar in de voetballerij vaak tegen komt, zijn goede contacten geen overbodige luxe. Wat me overigens deugd doet is dat ik de afgelopen jaren in organisatorisch opzicht een bijdrage heb mogen leveren aan de wederopstanding van Walram waardoor die club eindelijk de waardering krijgt die het in Valkenburg verdient.

Favoriete vakantieland van Paul Bisschops en waarom?

De mooiste vakantie heb ik genoten aan het Gardameer, dus Italië. Heerlijk, die Italiaanse hectiek om het de vakantiegangers zo goed mogelijk naar hun zin te maken.

Wil je aub kort reageren op onderstaande woorden / zinnen?

  1. Vochtig toiletpapier; daar veeg ik de muggen mee af van de muur.
  2. Beste spits ter wereld; Marco van Basten, een complete voetballer die de meest fraaie goals scoorde. Jammer dat hij zo vroeg moest stoppen.
  3. Kunstgras of gewoon gras; gewoon gras heeft nog altijd mijn voorkeur. Voor het amateurvoetbal  echter is het een uitkomst. Geen afgelastingen en je kunt altijd trainen. Voor wat het betaald voetbal betreft ben ik voorstander van echt gras. Dat in Nederland wedstrijden op kunstgras worden gespeeld is ronduit belachelijk. Dat is een van redenen waarom we langzaamaan aan het uitgroeien zijn tot het niveau van een voetbaldwerg. Op kunstgras kun je niet trainen op persoonlijke duels en geen verdedigers opleiden en juist in die facetten komen we internationaal veel te kort.
  4. Ajax; een club die jarenlang de uitstraling van het Nederlandse voetbal heeft bepaald. Wat ik kwalijk vind is dat Ajax internationaal te kort komt omdat het een salarisplafond hanteert. Als je je plaatst voor de championsleague dan is een van de consequenties dat je topspelers moet aantrekken die een meerwaarde hebben voor de jonge spelers. Maar alleen met ideale schoonzonen Europa in gaan heeft het Nederlandse voetbal de nodige punten gekost. En dat neem ik Ajax echt kwalijk.
  5. Broodje kebab; aangezien de selectie na elke thuiswedstrijd iets verrassends te eten krijgt zal het me niet verbazen dat dit binnenkort op het menu van ons kantine-echtpaar staat.
  6. Frank Rutte; zegt me helemaal niets. Ik ken wel een andere Rutte die veel schade heeft aangericht in sociaal Nederland en nu sorry zegt voor zijn blunders en niet nagekomen beloften.
  7. Mike Bisschops; is zich als trainer positief aan het ontwikkelen en krijgt van FC Hoensbroek de mogelijk geboden om in de landelijke 4e divisie de A-jeugd (O19) als trainer te mogen fungeren. Heeft een positieve, frisse kijk op het huidige voetbal.
  8. Mooiste tenue in het amateurvoetbal; het geel-blauwe van Vaesrade, lekker neutraal.
  9. Frank Vusschers; een positief ingestelde voorzitter die, samen met zijn medebestuursleden, werkt aan een goede toekomst voor de club.

Hoelang gaan we Paul Bisschops binnen Voasje zien, is dit het eindstation of heb je nog ambititie?

Als ik geen ambitie had was ik nu geen trainer bij Voasje geweest. Laten we eerst maar eens kijken of we rond de Kerst wederzijds tevreden zijn met elkaar.

Hoe is de samenwerking met je assistent Frank Franssen?

Met Frank Franssen heeft Vaesrade een goudhaantje binnengehaald. Hij weet uitstekend te improviseren en staat onbevangen voor de groep. Is enthousiast en zeer gedreven. Heeft op hoog niveau geacteerd in het amateurvoetbal en kent het klappen van de zweep. Ik zie hem niet als assistent maar als collega. Samen hopen we iets moois neer te zetten bij Vaesrade.

Halen we het Wk met Oranje?

Als we zakelijker en mannelijker spelen zonder persoonlijke fouten gaat dat zeker lukken.

Waar mag je Paul Bisschops altijd voor wakker maken?

NIET

Wie wordt kampioen of laten we het zo stellen, wie is titelfavoriet in de 4e klasse waar ons vlaggenschip in speelt en waarom?

Ik schat De Leeuw, dat vorig seizoen nacompetitie speelde, in als de absolute titelkandidaat. De ploeg heeft zich uitstekend versterkt met spelers die tactisch en technisch meerwaarde hebben.

Wat is de grootste teleurstelling die je hebt meegemaakt in het voetbal?

Een ernstige knieblessure kort nadat ik door trainer Joop Castenmiller van Fortuna Sittard uitgenodigd was voor proeftrainingen.

Wat vind je van het vluchtelingenbeleid in Nederland?

Vooropgesteld; ik vind altijd dat je mensen in nood moet helpen. Deze mensen dienen zich echter wel aan te passen aan onze normen en waarden en respect te hebben voor onze samenleving. Wanneer ze, ondanks onze gastvrijheid, eigen wetten en regels stellen die tegenstrijdig zijn met de onze dan is er voor mij maar een oplossing; Ryanair of Easyjet.

De beste ploeg van Europa is volgens jou?

Bayern Munchen, maar let op; ook Manchester City en Liverpool met hun toptrainers komen eraan.

Tegen welke coach in de amateurwereld kijk jij nog op? Of zie je jezelf als de Guus Hiddink van het voetbal en kijkt men tegen jou op?

Jan Lauers, Hans van Tussenbroek en Leo Beckers zijn voor mij absolute toppers in het Limburgse amateurvoetbal. Maar let op; er komt een veelbelovende jongere garde aan en dan denk ik onder andere aan Patrick Dohmen, Jordy Reneerkens, Rob Pierik en Dennis Voorst. En als Frank Franssen zich aanmeldt voor de trainersopleiding dan komt hij ook terecht in deze categorie.

Wil je zelf nog wat toevoegen aan dit imposante interview?

Ik merk dat de wil om er bij Vaesrade iets moois van te gaan maken bij iedereen aanwezig is. Daar hoort ook het verwerken van teleurstellingen bij in onze grote selectie. De vrijblijvendheid van de afgelopen seizoenen behoort tot het verleden. Tevens wil ik kwijt dat ik veel respect heb voor mijn voorganger Ger Vroomen die onder moeilijke omstandigheden (een zeer smalle selectie) heeft moeten werken maar er desondanks in slaagde de positief ingestelde spelers steeds naar de trainingen te lokken. Gelukkig zijn deze spelers Voasje trouw gebleven en mede dankzij de inzet van de ietwat oudere en als “mentor” fungerende  spelers Michael Gerits en Armand Franssen is de spelersgroep getransformeerd tot een zo goed als nieuwe selectie die hopelijk voor positieve verrassingen gaat zorgen.

 

 

 

 

 

 

 

Topscorerslijst Vaesrade 1 2016/2017
Hier volgt de topscorerslijst van het eerste van Vaesrade 2017/2018.(competitie) – bijgewerkt tot en met 09-03-2018.

Marvin de Winter – 5 doelpunten

Jerry Lee de Groot – 1 doelpunt

Yassine Eladem – 1 doelpunt

Sven Thijssen – 1 doelpunt

Rick Holthuijsen – 2 doelpunten

Yves Fleuren – 1 doelpunt

Yannick Kramer – 1 doelpunt

Gino Quaden – 6 doelpunten

372