Hier volgen de wedstrijdverslagen van Vaesrade 2023/2024:

1x Jaimy Dreessen

Opstelling: Geestman – Rouwette – Keulen – De Jong – Dreessen – Sloote – Urff – Goossens – Boelijn – Huiveneers – Mahmoud
Reserves: Holtman – Tempels – Oglesby – Foufa
Pupil van de week: Jesse Franssen

SV Budel heeft  een 4-2 nederlaag opgelopen tegen Vaesrade en dat hadden ze niet verwacht in Brabant. De trainer van Budel koos voor een andere opstelling in vergelijking met vorige week. Verdedigende middenvelder Stan van Leeuwen stond in de basis ipv aanvallende middenvelder Finn Bogers. In de 1e helft gebeurde er van alles. Budel kwam snel achter(2e min), na een kwartier stond er 2-0 op het scorebord (Michael de Jong en Swen Boelijn), een minuutje later scoorde Koen Vos fraai met een afstandsschot in de kruising de 2-1, en twee minuten later kopte Vaesrade de 3-1 op het scorebord via Jeffrey Sloote. Na 25 minuten krijgt Budel een strafschop, maar Luc Nouwen miste dit buitenkansje, Erik Urff zat er keurig bij en keerde de pingel. In de 35e minuut is er een opstootje tussen de linksbuiten van Vaesrade, Karim Mahmoud en Stef vd Kruijs, en beide spelers krijgen rood. Even later bediend  Youri Bogers Luc Nouwen, die kapt zich knap vrij en schiet hard binnen. Youri schiet even later net naast, en aan de overkant moet keeper Luuk Smolenaers nog een keer redding brengen.

Ruststand 3-2.

In de rust brengt de trainer van Budel 2 nieuwe spelers, Finn Adams vervangt routine Daan Kooken, en de prima spelende Jasper Beerten moet plaats maken voor Sem Janssen. Meteen is er een grote kans voor Vaesrade, maar de kopbal gaat naast. Na 10 minuten spelen scoort Vaesrade in een snelle omschakeling de 4-2 via een voortreffelijke actie van Jaimy Dreessen, nadat Jochem Spee de bal te gemakkelijk inlevert. Na een goed uur spelen wordt een doelpunt van Vaesrade vanwege buitenspel afgekeurd, en hier hebben vriend en vijand grote twijfels bij en aan de andere kant schiet Koen Vos een grote kans over het doel. In de 83e minuut komen de tieners Finn Bogers en Diego Seijkens nog in de ploeg bij Budel voor Rik Bogers en Stan van Leeuwen. Budel probeert het nog wel, maar de krachten vloeien weg. Vlak voor tijd deelt de aanvoerder van Vaesrade nog een onnodige schop uit aan Finn Bogers en dat kost Roy Goossens rood.. Er ontstaat een opstootje waarbij Youri Bogers de aanvoerder van Vaesrade wegduwt. Beide spelers mogen ook met rood vertrekken. Beide teams eindigen deze wedstrijd met 9 spelers!

Eindstand 4-2.  Een top prestatie van Vaesrade!